«Ikea» atvēršana Latvijā - laika jautājums (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču giganta «Ikea» atvēršana Latvijā ir tikai laika jautājums, intervijā laikrakstam «Telegraf» norāda nekustamā īpašuma apsaimniekotājas SIA «Linstow Center Management» («Linstow») biznesa attīstības un iznomāšanas direktors Mārcis Budļevskis.

Viņš skaidro, ka daudz kas būs atkarīgs no tā, kā attīstīsies nekustamo īpašumu tirgus un banku kreditēšana, jo šie faktori būtiski ietekmē arī mēbeļu tirdzniecību.

Pēc Budļevska domām, Rīgā pieprasījumam pēc «Ikea» produkcijas vajadzētu būt pietiekamam. «Tieši šis segments ir ļoti sadrumstalots un izmētāts pa visu pilsētu - reizēm jābraukā krustu šķērsu, lai nopirktu visu nepieciešamo. Tas nav ērti, tāpēc šī nozare pati nolikusi sevi «zem sitiena»,» saka «Linstow» biznesa attīstības un iznomāšanas direktors.

Viņš gan piebilst, ka atklāts ir jautājums, vai «Ikea» Baltijas valstīs būs vajadzīgi trīs veikali, un atbilde uz šo jautājumu varētu tapt skaidra aptuveni pēc gada.

Jau ziņots, ka Viļņā 14.augustā durvis vēris Baltijas valstīs pirmais «Ikea» veikals, kas atrodas netālu no Viļņas lidostas un uzcelts nepilna gada laikā. Tā kopējā platība ir aptuveni 26 000 kvadrātmetru. Līdzās atrodas autostāvvieta ar 1000 vietām. Veikalā, kurā strādās aptuveni 240 cilvēku, ir iespējams iegādāties visu mājoklim nepieciešamo - no nelieliem interjera priekšmetiem, traukiem un mājsaimniecības precēm līdz pat masīvām virtuves vai viesistabas mēbelēm.

«Galactico» tirdzniecības centru - «Alfa», «Galerija Centrs», «Mols», «Dole», «Origo» - attīstītājs un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs «Linstow» Latvijā darbojas jau 16 gadus. Kopējā apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 000 kvadrātmetru, bet visā Baltijā 275 000 kvadrātmetru. «Linstow» apsaimnieko arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā «Ülemiste».

Kā ziņots, «Linstow» apgrozījums 2012.gadā bija 4,35 miljoni latu, un tas ir par 6,1% lielāks nekā 2011.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija. 2011.gadā «Linstow» apgrozījums bija 4,1 miljons latu.

«Linstow» pērn strādāja ar 2,31 miljona latu peļņu, kas ir par 13,8% mazāka nekā 2011.gadā gūtā 2,68 miljonu latu peļņa.

«Linstow» vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums AS «Linstow Center Development».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu