Nākamgad izlaidīs divas jaunas monētas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamgad Latvijas Banka plānojusi laist apgrozībā īpašās viena lata monētas "Ezis" un "Ziemassvētku zvaniņš", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā.

Īpašas viena lata apgrozības monētas Latvijas Banka laiž apgrozībā jau desmit gadus, un kopš 2004.gada tiek kaltas divas šādas monētas gadā - viena uz Jāņiem un otra uz Ziemassvētkiem.

Nākamā gada īpašo lata apgrozības monētu reversa grafiskā risinājuma izstrādei Latvijas Banka paredzējusi noslēgt līgumus ar trīs māksliniekiem - Holgeru Eleru, Andri Vītoliņu un Ritumu Ivanovu.

Katram māksliniekam būs jāizstrādā vismaz divi reversu grafiskie risinājumi katrai monētai.

Katrs mākslinieks par šo darbu saņems 500 latus, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, bet uzvarētajam par darba pabeigšanu ģipša modeļa veidošanai autoratlīdzība paredzēta 1000 latu apmērā par katras monētas reversu.

Kā ziņots, šovasar Latvijas Banka apgrozībā laida viena lata monētu ar alus kausa attēlu, bet apgrozībā ir arī monētas ar stārķa, skudras, baravikas, Sprīdīša, Pētergaiļa, kliņģera, Jāņu vainaga, priedes čiekura, pūcessaktas, sniegavīra, ūdensrozes, skursteņslauķa, Nameja gredzena, Ziemassvētku eglītes, krupja un pakava (divu veidu) attēliem.

Šādas monētas paredzēts izlaist arī turpmāk, līdz Latvija kļūs par pilntiesīgu Ekonomikas un monetārās savienības dalībvalsti un ieviesīs eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu