Ķemeru sanatoriju pirks par 4,5 miljoniem latu (78)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas dome Ķemeru sanatoriju varētu iegādāties par aptuveni 4,5 miljoniem latu. Tā šorīt intervijā Latvijas radio sacīja pilsētas mērs Gatis Truksnis.

Viņš lēsa, ka summa, par kādu pašvaldība ir gatava iegādāties sanatoriju, apmierinās kreditoru prasījumus.

Summa ir zemāka nekā tirgus vērtība

Truksnis sacīja, ka Jūrmalai visu laiku ir bijusi vajadzīga Ķemeru sanatorija, taču tieši patlaban ir radies brīdis, kad dome var par šo saprātīgo piespiedu atsavināšanas summu sanatoriju iegādāties.

Viņš atgādināja, ka sanatorijas īpašnieka «Ominasis Italia S.R.L» meitas uzņēmuma «Ominasis Latvija» maksātnespēja tika pasludināta šā gada sākumā, saskaņā ar likumu dodot iespēju valstij vai pašvaldībai to nopirkt par piespiedu atsavināšanas cenu, kas ir par 20% zemāka nekā tirgus vērtība, tomēr tiek atzīta par taisnīgu un kreditoru vajadzības apmierinošu. Tādēļ, viņaprāt, kreditoriem nav pamata darījumam nepiekrist.

Jūrmalas vadītājs teica, ka sanatorijas pārdošanas gala cena ir aptuveni 3,8 miljoni latu, no kuras 3,6 miljoni latu apliekas ar PVN. Kopumā par sanatoriju būs jāmaksā 4,5 miljoni latu. PVN zināmos apstākļos varētu būt atgūstams no valsts.

Kredīts viesnīcas iegādei Valsts kasē tiks ņemts uz termiņu ar rezervi, taču Jūrmala centīsies to atmaksāt iespējami ātri.

Domei ir vēlme atjaunot sanatorijas funkcijas, piemēram, ārstniecību, kūrortu, dziedniecību. Tādējādi varētu atdzīvināt visus Ķemerus.

Tā kā būs jāiegulda lieli līdzekļi, tiks piesaistīti investori.

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas dome 27.jūnijā ārkārtas sēdē atbalstīja Ķemeru sanatorijas iegādi. Pilsēta šim nolūkam ņems aizņēmumu Valsts kasē.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu