Izmaksājot atlīdzību Rīgas pils būvniekiem, BTA būtiski netiks ietekmēta (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izmaksājot apdrošināšanas atlīdzību par Rīgas pils ugunsgrēku, «BTA Insurance Company» (BTA) darbība būtiski netiks ietekmēta, pavēstīja BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Ilva Priedniece.

Viņa uzsvēra, ka BTA apņemas pilnā apmērā izpildīt savas apdrošināšanas saistības pret Rīgas pils būvniekiem. «BTA ir izsniegusi Rīgas pils priekšpils rekonstrukcijas - restaurācijas darbus veicošajam būvniecības uzņēmumam «SBRE» celtniecības visu risku apdrošināšanas polisi, kas nodrošina atlīdzību par zaudējumiem saistībā ar būvniecības, rekonstrukcijas darbiem, kā arī materiāliem un būvlaukuma aprīkojumu ar kopējo apdrošinājuma summu 21,93 miljonu latu apmērā, un būvnieka civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polisi, kas atlīdzina zaudējumus trešajām personām par būvuzņēmēja darbības vai bezdarbības dēļ nodarīto kaitējumu ar kopējo apdrošinājuma summu 2,7 miljonu latu apmērā,» sacīja Priedniece.

«Iestājoties pat apdrošinātāja maksimālajam atbildības limitam,

BTA izmaksājamā atlīdzības daļa būtu 1,25 miljoni latu, un atlikušo summu segs pārapdrošinātāji,

līdz ar to BTA darbība netiks būtiski ietekmēta,» sacīja Priedniece un atzina, ka ir attaisnojusies BTA īstenotā konservatīvā risku pārapdrošināšanas politika, jo iepriekšminētie riski ir izvietoti pārapdrošināšanas sabiedrībās, kuru reitings nav zemāks par reitingu aģentūras «Standard & Poor’s» reitingu A-.

Jau vēstīts, ka 20.jūnija vakarā sākās ugunsgrēks Rīgas pilī. Liesmu izplatību Rīgas pilī ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot vien pulksten 3.53. Kopējā pils degšanas platība bijusi 3200 kvadrātmetru - jumta konstrukcijas un bēniņu telpa dega 2400 kvadrātmetru platībā,4.stāvs izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvs - 200 kvadrātmetru platībā. Ēkā vēl ir gruzdošas un nelielas degšanas vietas, tāpēc dzēšanas darbi turpinās. To apgrūtina iebrukušais jumts, daudzas konstrukcijas ir jāpārcilā.

Pašlaik notiek Rīgas pils Priekšpils remonts, tādēļ Valsts prezidenta rezidence ir pārcelta uz Melngalvju namu. Saskaņā ar noslēgto līgumu ar VNĪ rekonstrukciju un restaurāciju Rīgas pils pirmās kārtas atjaunošanas darbus veic pilnsabiedrība «SBRE», kas ir būvniecības kompāniju «Re&Re» un «Skonto Būve» apvienība. Tehniskā projekta autors ir pilnsabiedrība «Pils Projekts», bet galvenais arhitekts - Artūrs Lapiņš. Būvuzraudzību veic «Būvalts».

Rīgas pils restaurācija un rekonstrukcija sākās pērnā gada beigās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu