Pieprasījums pēc viesu mājām Lieldienās šogad būs mazāks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Aukstā laika dēļ pieprasījums pēc viesu mājām Lieldienās šogad būs mazāks nekā pērn, prognozēja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas «Lauku ceļotājs» valdes priekšsēdētāja Asnate Ziemele.

«Lieldienu brīvdienas vienmēr ir bijis viens no populārākajiem laikiem, kad cilvēkiem ir pieprasījums pēc viesu mājām. Taču šogad domāju, ka pieprasījums varētu būt mazāks nekā citus gadus, jo laiks ārā ir salīdzinoši auksts,» sacīja Ziemele.

Viņa arī atzina, ka «Lauku ceļotājam» pagaidām nav apkopota statistika par to, kāds ir tūristu pieprasījums pēc viesu mājām Lieldienu brīvdienās. «Parasti šajās brīvdienās ārzemnieki neapmeklē Latvijas viesu mājas un klienti pārsvarā ir vietējie, kuri jau pazīst māju saimniekus un zvana viņiem pa tiešo. Līdz ar to arī pagaidām statistika par pieprasījumu nav apkopota,» paskaidroja «Lauku ceļotāja» pārstāve.

Interese par pasākumiem

Tāpat viņa norādīja, ka šogad daudz aktīvāka interese tiek izrādīta par viesu mājās rīkotajiem pasākumiem Lieldienu tematikā. «Šogad ir diezgan daudzi pasākumi, kas uz Lieldienām viesu mājās un citos tūrisma objektos tiek rīkoti. Un cilvēki labprāt izmanto iespēju ja ne nakšņot viesu mājā, tad vismaz dienā iepazīt Lieldienu tradīcijas un spēlēt Lieldienu spēles,» uzsvēra Ziemele.

«Lauku ceļotājs» ir profesionāla lauku tūrisma asociācija, kas dibināta 1993.gadā. Pašlaik asociācija apvieno 302 lauku tūrisma uzņēmējus un citas lauku tūrismā ieinteresētas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu