Liepājnieki satraukti par lielāko uzņēmumu (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmuma «Liepājas metalurgs» darbinieki vēlas uzklausīt ministru paskaidrojumus par valsts nostāju metalurģijas nozares saglabāšanā un nozarē strādājošo labklājību. Kompānijas pārstāvji šonedēļ vēlas tikties ar četriem ministriem. Viņu vidū arī tieslietu ministrs.

Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka ar uzņēmuma darbiniekiem tiksies trešdien.

Ministrs plāno uzklausīt viņu nostāju, tostarp par akcionāru attiecībām un ierosināto krimināllietu. Diemžēl postpadomju telpā šādas lietas notiek. Bieži vien tās ietekmē arī darbinieku stāvokli.

«Liepājas metalurgs» neesot vienkāršs uzņēmums. Tā ir viena no Latvijas ekonomiskajām vērtībām, kas pastāvējusi 150 gadus.

Bordāns atgādināja, ka kompānija tomēr ir privāts uzņēmums. Valdībai ir sava zināma loma, taču jāpārdomā, vai būtu pareizi, ja valdība lielos uzņēmumos ieguldītu nodokļu maksātāju naudu.

Vienlaikus tā darbības izbeigšana arī valdībai būtu papildu slogs labklājības ziņā.

Portāls TVNET jau ziņoja par samilzušajām problēmām ap «Liepājas metalurgu». Izskan bažas, ka uzņēmums draud nogrimt gandrīz vai Titānika ātrumā.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu