Polaroid startē fotobāru biznesā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Fototehnikas ražotājs un jaunu fotogrāfiju attīstīšanas paņēmienu attīstītājs Polaroid, kurš jau faktiski ir zaudējis vietu uz globālās fototehnoloģiju skatuves, ir nolēmis izmēģināt spēkus jaunā nišā.

Pirms digitālo fotogrāfiju laikmeta vienīgais veids, kā apskatīt foto acumirkli pēc tā uzņemšanas, bija tieši Polaroid kasetes ar bilžu sagatavēm, kurās ķīmiskas reakcijas dažu minūšu laikā uzzīmē fotografēto kadru. Ja šādas opcijas nebija, tad atlika vien piebildēt pilnu filmiņu, nest uz darbnīcu attīstīt un bildes bija aplūkojamas tikai dažas dienas vēlāk, vēsta CNet.com.

Mūsdienās, kad fotokamera ir vai ik katram, Polaroid vēlas atkal nedaudz izmainīt to, kā mēs uztveram bildi, un plāno atvērt speciālus veikalus, kur digitālu attēlu būs iespējams pārvērst taustāmā mākslas darbā. Par fotobāriem nodēvētajos veikaliņos ikviens apmeklētājs savā mobilajā ierīcē saglabātās Facebook, Instagram, Picasa u.tml. digitālās fotogrāfijas varēs izdrukāt uz papīra.

«Šobrīd pasaulē ik dienas tiek uzņemti 1,5 miljardi bilžu. Šis skaitlis turpina augt tandēmā ar viedtālruņu popularitāti un kvalitāti,» saka fotobāru idejas autors Varens Štrūls. «Diemžēl pat labākās no šīm bildēm reti kad nonāk ārpus mobilās ierīces, ar ko tās ir taisītas.»

Fotobāros tiks izvietotas vairākas darbstacijas, kurās bezvadu režīmā varēs augšupielādēt drukāšanai vēlamo attēlu, to apstrādāt - palielināt vai samazināt kontrastu, noņemt sarkano acu efektu un veikt citas retušēšanas funkcijas, un nobeigumā izdrukāt uz papīra, auduma, metāla vai koka.

Ieceri atvērt fotobārus Polaroid atklāja šobrīd Lasvegasā notiekošajā Patērētāju elektronikas šovā (CES). Pirmais fotobārs februārī tiks atvērts Delreibīčā, Floridas štatā, un tam šogad sekos vēl deviņi Ņujorkā, Bostonā, Lasvegasā un citviet.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu