«Veset» prezentēs savu «Cloud TV» risinājumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas uz informācijas tehnoloģijām (IT) balstītu televīzijas risinājumu kompānija SIA «Veset» starptautiskajā televīzijas profesionāļu konferencē «International Broadcast Convention» (IBC) Amsterdamā no 7.septembra līdz 11.septembrim prezentēs savu «Veset Cloud TV» risinājumu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Veset» valdes priekšsēdētājs Gatis Gailis.

«Veset Cloud TV» padara iespējamu «virtuālas» satura apraides platformas radīšanu, izmantojot tā saukto mākoņdatošanu.

«Veset» risinājums piedāvā tā saukto «virtuālo serveri», kas satur visu televīzijas satura glabāšanas un apraides nodrošināšanas dažādos formātos programmatūru, teikts paziņojumā medijiem. Serveris tiek nomāts no interneta tirdzniecības un pakalpojumu koncerna «Amazon», kas paralēli interneta mazumtirdzniecībai darbojas, iznomājot kompānijas apjomīgos IT resursus.

Kā skaidroja Gailis, «Veset Cloud TV» risinājums cer konkurēt ar to, ka jaundibinātai vai esošai raidorganizācijai nav jāinvestē pašai savos raidījumu padeves (no angliskā «playout») rīkos un programmatūrā, bet tos var nomāt par zemākām izmaksām. Pakalpojumā iekļauta iespēja «mākonī» glabāto saturu un/vai tiešraides pārraidīt uz jebkuru pasaules malu internetā un tās pielāgot dažādiem uztvērējiem - televizoriem, datoriem, planšetdatoriem un mobiliem telefoniem. «Cloud TV» arī piedāvā iespēju titrēt raidījumus un tiem pievienot animācijas un grafiku.

Gailis sacīja, ka šāds risinājums teorētiski varētu nodrošināt kādas Latvijas raidorganizācijas iekļaušanu kāda ārvalstu kabeļoperatora piedāvājumā, jo ASV, piemēram, ir kabeļtelevīzijas operatori, kas piedāvā ārzemju kanālus. Par šādu saturu var ieinteresēties, piemēram, ASV dzīvojošie kādas valsts tautieši.

«Cloud TV» risinājums, ieskaitot nomas maksu Latvijas kompānijai un «Amazon» par «mākoņresursu» nomu, maksā 1899 ASV dolārus (1042 latus) mēnesī par parastas izšķirtspējas (standard definition/SD) kanāla uzturēšanu un 2399 dolārus (1320 latus) mēnesī par augstas izšķirtspējas (high definition/HD) kanālu.

Gailis teica, ka jau pirms dalības profesionālā TV tehnoloģiju izstādē «Veset» ir bijušas nopietnas sarunas ar kādu ārzemju televīzijas organizāciju par «Cloud TV» risinājuma izmantošanu. Cita organizācija interesējusies par «Cloud TV» izmantošanu kā rezervi problēmu gadījumā. Tajā varētu dublēt aktuālus un tuvākajā nākotnē gaidāmus raidījumus, un, ja klienta studiju, piemēram, piemeklē plūdi vai ugunsgrēks, būtu nodrošināta satura apraides nepārtrauktība. «Veset» vadītājs, atsaucoties uz komercnoslēpumu, sīkāk par interesentiem nestāstīja.

Kā konstatēja «Nozare.lv», līdzīgus pakalpojumus piedāvā ASV kompānija «MobiTV». Arī cita ASV kompānija, «Sezmi», savā mājaslapā piedāvā «mākonī mājojošu» televīzijas platformu.

«Veset» dibināta 2011.gadā Rīgā. Tās redzamākais projekts Latvijā ir jauniešiem domātais «Chaula TV». «Veset» dibinātājs ir bijušais politiķis, uzņēmējs Māris Gailis, bet kompāniju vada viņa dēls Gatis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu