«Lufthansa» stjuarti otrdien rīko jaunu streiku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas nacionālās aviokompānijas «Lufthansa» stjuarti otrdien rīko jaunu streiku Frankfurtes un Berlīnes Tēgeles lidostā, paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO, brīdinot pasažierus par nopietniem gaisa satiksmes traucējumiem šā streika dēļ.

Pirmais streiks notika piektdien Frankfurtes lidostā, kas ir Eiropas trešā noslogotākā lidosta, un ilga astoņas stundas.

Otrdien streiks Berlīnes Tēgeles lidostā sāksies pulksten piecos (sešos pēc Latvijas laika), bet Frankfurtes lidostā - stundu vēlāk. Abās lidostās tas ilgs astoņas stundas līdz agrai pēcpusdienai.

Piektdien streika dēļ «Lufthansa» atcēla 190 no 360 reisiem. UFO svētdien brīdināja, ka otrdien rīkotais streiks vairāk ietekmēs gaisa satiksmi nekā piektdien notikušais.

«Lufthansa» preses sekretārs paziņoja, ka kompānija darīs visu iespējamo, lai mazinātu pasažieru problēmas streika dēļ, informējot viņus par notikumu attīstību ar e-pastu vai mobilā telefona īsziņām.

Stjuarti streiko pēc tam, kad nonāca strupceļā sarunas ar kompānijas vadību par darbinieku algām un darba apstākļiem.

UFO, kas pārstāv apmēram divas trešdaļas no «Lufthansa» 18 tūkstošiem stjuartu, vēlas panākt, lai stjuartu algas no šā gada janvāra uz 15 mēnešiem tiktu palielinātas par 5%. Tās viņiem nav palielinātas trīs gadus.

Arodbiedrība arī iebilst pret pagaidu stjuartu algošanu «Lufthansa» reisu apkalpošanai.

«Lufthansa» ir piedāvājusi algu palielināšanu par apmēram 3,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu