Valsts prezidents pateicas talciniekiem visā Latvijā (84)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

Pabeidzis darbus talkā Jelgavā, lielās talkas patrons Valsts prezidents Valdis Zatlers šo pēcpusdien pie Jelgavas Kultūras nama tikās ar iedzīvotājiem un talciniekiem visā Latvijā pateicās par šodien izrādīto aktivitāti, sakopjot savu zemi.

Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri šorīt kopā ar Jelgavas 1.sanatorijas internātpamatskolas skolēniem kopa skolas parku - savāca jau nozāģētos vai nolauztos nokaltušos koku zarus, kā arī pats nozāģēja pa kādam nokaltušam zaram. Talcinieki grāba pērno gadu sakritušās lapas, tīrīja parku no krūmājiem un atkritumiem.

Šīsdienas talka gan ir tikai pirmais solis parka labiekārtošanā. Vēlāk pašvaldība sola gādāt arī par parka soliņu izvietošanu un atpūtas vietu iekārtošanu.

Parks pie internātskolas savulaik bija iemīļota atpūtas un izklaides vieta jelgavniekiem. Apkārtnes iedzīvotāji talkas organizatoriem izteica iniciatīvu sakopt parku, un šim aicinājumam pievienojās internātskolas audzēkņi, pedagogi un Valsts prezidents ar kundzi.

Jau otro gadu Zatlers ir Lielās talkas patrons. Pagājušajā gadā viņš kopā ar ģimeni, olimpiešiem un pagasta iedzīvotājiem piedalījās talkā Lapmežciemā.

Pirmā Lielā talka notika 2008.gada 13.septembrī, un tās laikā ap 50 000 Latvijas iedzīvotāju sakopa 512 talkas vietas 364 pašvaldību teritorijās. Organizatoru un poligonu aplēses liecina, ka talkas laikā tika savākti vairāk nekā 260 000 maisu ar atkritumiem.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu