"Rietumu bankas" peļņa pieaugusi teju trīs reizes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

AS "Rietumu banka" tīrā peļņa gada pirmajos sešos mēnešos bijusi 20,2 miljoni eiro, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Pirmajā pusgadā "Rietumu bankas" kapitāls un rezerves bija 459 miljoni eiro, aktīvu atdeve - 1,82 %, kapitāla atdeve - 8,68%. Kā norāda bankas pārstāvji, "Rietumu banka" nodrošina augstu likviditātes seguma rādītāju - 699,13% apmērā.

Otrā ceturkšņa beigās "Rietumu banka" Finanšu un kapitāla tirgus komisijai nosūtīja biznesa plānu turpmākajiem trim gadiem, kurā tika konkretizēts jaunais uzņēmējdarbības modelis.

Atbilstīgi tam banka galveno uzmanību pievērsīs Latvijas un Eiropas uzņēmēju apkalpošanai. Prioritātes paredz kreditēt klientu projektus un investēt tādās nozarēs kā nekustamo īpašumu attīstība, tranzīts un loģistika, uz eksportu orientēta ražošana, finanšu tehnoloģijas u.c.

Turpināšoties darbs arī citās "Rietumu bankai" tradicionālās jomās: e-komercijas apkalpošana un brokeru pakalpojumi, kapitālu un privāto līdzekļu pārvaldīšana.

Pirmajā pusgadā banka ir piesaistījusi vairāk par tūkstoti jaunu klientu - galvenokārt Eiropas uzņēmumus un privātpersonas.

""Rietumu banka" attīstījās kā starptautisko uzņēmējdarbību apkalpojoša banka. Pašlaik šo pieredzi esam gatavi sniegt Latvijas un Eiropas klientiem, atbalstīt viņu nestandarta idejas un darījumus ārvalstu tirgos. Gribu arī atzīmēt vietējo klientu, kuri ir novērtējusi mūsu servisu un jauno projektu finansēšanas iespējas, skaita palielināšanos," saka "Rietumu bankas" valdes priekšsēdētājs Rolfs Fulss.

2017.gada pirmajā pusgadā "Rietumu bankas" peļņa bija 7,718 miljona eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" 2017.gada beigās bija piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu