Aptauja: 42% iedzīvotāju darbā kaitina savstarpējās intrigas un divkosība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Reuters/LETA

Gandrīz puse jeb 42% iedzīvotāju atzinuši, ka kaitinošākais darba kolēģos viņiem šķiet savstarpējās intrigas un divkosība, liecina darba sludinājumu portāla "CVMarket.lv" veiktā aptauja.

Savukārt 15% respondentu nevar sadzīvot ar darba kolēģu slinkošanu un neizdarību.

Aptaujas dati liecina, ka starp tiem, kuri aptaujā atzinuši, ka visgrūtāk sadzīvot tieši ar darba kolēģu divkosību un intrigām, lielākoties ir cilvēki, kuri strādā apkalpošanas, pārdošanas un ražošanas sfērās. Tajā pašā laikā to atzinusi liela daļa cilvēku, kuri strādā vadošos amatos - gan valsts pārvaldē, gan privātajā sfērā. Lai gan vairums respondentu, kuri izvēlējušies šo variantu, bija sievietes, bet vīrieši īpaši neatpaliek. Arī viņiem kolēģu paradums šķiet vistraucējošākais ikdienā un savstarpējās attiecībās.

Aptaujas dati atklāj, ka 11% no aptaujas dalībniekiem uzskata, ka viskaitinošākais darba kolēģos ir savstarpējā aprunāšana un tenkošana vienam par otru. Vairāk nekā 50% no respondentiem, kas izvēlējušies šo atbildi, ir sievietes, kas lielākoties pārstāv administrēšanas un ēdināšanas sfēras.

Tostarp 8% no atbilžu sniedzējiem atzinuši, ka vienlīdz kaitinoši ir darba kolēģu tieksme melot, kā arī sūdzēšanās un gaušanās par dzīvi un savām individuālajām problēmām darbā. Mazāk nekā desmitā daļa jeb 5% norādījuši, ka visgrūtāk sadzīvot ar kolēģu nekārtību gan darba vietā, gan koplietošanas telpās. Savukārt 3% no respondentiem atzīmējuši, ka kaitinošākais ir tas, ka kolēģi kavē darbu, savukārt 2% to, ka kolēģi nāk uz darbu slimi un tādējādi var aplipināt pārējos.

"CVMarket.lv" personāla atlases vadītājs Kristaps Kolosovs sacīja, lai darbinieks gūtu panākumus profesionālajā sfērā, tajā pašā rodot laiku privātajai dzīvei un atpūtai, nepieciešams, lai darba vide nebūtu "toksiska. "Proti, ja darbiniekam ir nepatika doties uz darbu, panākumi nesekos. Un, ne vienmēr iemesls, kāpēc darbinieks nevēlas doties uz darbu, izriet no darba devēja. Cilvēkiem ir svarīgas savstarpējās attiecības ar cilvēkiem, ar ko ikdienā pavada laiku," skaidroja Kolosovs.

"CVMarket.lv" aptaujā "Kādi kolēģu ieradumi Jums šķiet viskaitinošākie?" kopumā piedalījās 1142 Latvijasiedzīvotāji vidēji vecumā no 20 līdz 55 gadiem. Aptauja tika veikta laika posmā no 2018. gada 11.jūlija līdz 13.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu