Jauna lidsabiedrība piedāvās lētus transatlantiskos reisus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Aviācijas veterānu un profesionāļu komanda gatavojas veidot jaunu zemo cenu aviokompāniju, kas tiks bāzēta Šveices pilsētā Bāzelē un piedāvās arī lētus transatlantiskos lidojumus, vēsta tīmekļa medijs “The Local”.

Ar lidsabiedrības projektu, kuram dots nosaukums “Swiss Skies”, nodarbojas četri aviācijas nozares profesionāli, ieskaitot bijušo Vācijas aviokompānijas “Air Berlin” amatpersonu un Īrijas zemo cenu lidsabiedrības “Ryanair” pilotu.

Kā liecina Lielbritānijas biznesa laikraksta “Financial Times” rīcībā esošā informācija, projekta autori cer piesaistīt kapitālu 100 miljonu ASV dolāru apmērā.

Sākotnēji “Swiss Skies” plāno sākt lidojumus Eiropā un no Eiropas uz ASV.

Savukārt nākotnē paredzēts atklāt arī lidojumus uz Karību jūras reģiona valstīm, Tuvajiem Austrumiem un Āziju.

Konkrētāka informācija par “Swiss Skies” plānotajiem maršrutiem pagaidām nav pieejama.

Kā variants transatlantiskajiem reisiem šobrīd tiek uzskatīts maršruts Bāzele-Sinsinati.

Ja finansējuma piesaistīšana būs veiksmīga, tad “Swiss Skies” savu darbību varētu sākt jau nākamā gada vidū.

Projekta autori cer, ka jaunā lidsabiedrība strādās ar par 30% mazākām pamatdarbības izmaksām, salīdzinot ar konkurentiem, kas ļaus kompānijai piedāvāt lētākus lidojumus.

Pirmajā darbības gadā “Swiss Skies” cer veikt lidojumus ar 16 lidmašīnām, ceturtajā gadā lidmašīnu skaitu palielinot līdz 38.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu