Krievija un Ķīna savstarpējos norēķinos vairāk izmantos savas valūtas (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins Foto: Reuters/ScanPix

Krievija un Ķīna savstarpējos norēķinos vairāk izmantos abu valstu nacionālās valūtas, otrdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Gan no Krievijas, gan Ķīnas puses tika apstiprināta ieinteresētība savstarpējos norēķinos aktīvāk izmantot nacionālās valūtas," pēc divpusējas tikšanās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu Austrumu ekonomikas forumā Vladivostokā žurnālistiem sacīja Putins.

"Tas palielinās eksporta un importa operāciju apkalpošanas bankās stabilitāti apstākļos, kad saglabājas riski globālajos tirgos," piebilda Krievijas prezidents.

Pēdējā laikā ASV noteikto sankciju pret Krieviju ietekmē krities rubļa kurss. Novērojama arī Ķīnas juaņas kursa pret dolāru samazināšanās.

Jūlijā Putins paziņoja, ka politiskie strīdi kaitē dolāram kā globālajai rezerves valūtai, savukārt juaņa iegūst rezerves valūtas īpašības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu