Unikāla un pamesta – akmens villa ar japāņu dārzu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Bieži vien par pamestām ēkām atliek vien nobrīnīties – daudzas no tām ir vēsturisks mantojums, kas varētu sacensties pat ar greznām muižām un muzejiem, taču liktenis ir bijis skaudrāks un ēkas nonākušas laika postošajā ietekmē. Viena no tādām ir akmens villa ASV, kuras dārzs savulaik sacenties pat ar botānisko dārzu.

Akmens savrupmāja atrodas Birmingemā, Alabamas štatā, ASV. Tā ir celta 1963. gadā un savulaik bijusi kādas ģimenes rezidence. Rančo tipa ēkā atrodas vairākas telpas un 70. gados iebūvēts iekštelpu peldbaseins. Mājā ir piecas guļamistabas, piecas vannasistabas, divas virtuves un vairākas atpūtas telpas – šeit ir pat bijusi viena atsevišķa telpa bijušo saimnieku mīļdzīvniekiem – dekoratīvajiem putniem. Savukārt mājas pagalmā savulaik ir bijis iekārtots japāņu stila dārzs – blakus dzīvojošie kaimiņi atklājuši, ka dārzs stipri līdzinājies tuvākajam botāniskajam dārzam, tāpēc šīs ēkas saimniekus visai regulāri apciemojuši gan viesi, gan pilnīgi svešinieki – tūristi.

Ēkas īpašnieki mājoklī ir dzīvojuši līdz 2012. gadam – 2008. gadā no dzīves aizgāja ēkas īpašnieks, bet 2012. gadā – viņa sieva. Māju seniori bija atstājuši meitai, kas nekavējoties to mēģinājusi pārdot, bet ēkas atrašanās vietas un izmēra dēļ tā nav bijusi īpaši pieprasīta. Tikai šogad māja ir tikusi pie jauniem saimniekiem, kas to grasās atjaunot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu