Rīgas vēsturiskajā centrā taps jauns dzīvojamais kvartāls (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.EVOLUTION CITY

Izstrādātājkompānija „R.Evolution City” informē par daudzfunkcionālā dzīvojamā kvartāla Lofts&Rosegold „nulles cikla” pabeigšanu un pārdošanas sākumu. Kvartāls sastāv no restaurējama arhitektūras pieminekļa neorenesanses stilā un jaunas daudzdzīvokļu ēkas. Manēžas vēsturiskā ēka Strēlnieku ielā tiks saudzīgi atjaunota, savukārt blakus tiks uzcelta jauna daudzdzīvokļu ēka, kopā tās sastādīs dzīvojamu kvartālu Lofts&Rosegold. Piektdien, 21.septembrī, plkst. 12 Strēlnieku ielā 8, piedaloties projekta autoriem, apbūvētājiem un investoriem dzīvojamā kvartālā „Lofts&Rosegold” notika kapsulas ielikšanas svinīgā ceremonija. Projekta ģenerāluzņēmējs ir A/S “LNK Industries”, ar projekta attīstību nodarbojas kompānija „R.Evolution City”, kura pasludināja par pārdošanas sākšanu.

Projekts Lofts&Rosegold atrodas Strēlnieku ielā 8, labiekārtotā teritorijā, kuras platība ir 3955 kvadrātmetri, un sastāv no divām ēkām – jaunās 7 stāvu daudzdzīvokļu ēkas un 4 stāvu arhitektūras pieminekļa.

Jaunajā ēkā ir 75 dzīvokļi ar platību no 50,2 m2 līdz 171,4 m2, kuri atrodas 2.-7. stāvā. Ēkas 1. stāvā atradīsies komerciālās platības. Vēsturiskajā ēkā tiek paredzētas vairākas telpu izmantošanas koncepcijas: Loft tipa dzīvokļi vai komerciālās platības.

Investīcijas Lofts&Rosegold projektā ir 19 miljoni EUR. Šobrīd tiek prognozēts, ka projekts tiks nodots ekspluatācijā jau 2020.gada sākumā. Projektu izstrādāja SIA „Arhis arhitekti” slavenā arhitekta Andra Kronberga vadībā.

Foto: R.EVOLUTION CITY

Izstrādātājkompānijas valdes priekšsēdētājs "R.Evolution City" Aleksejs Zagrebeļnijs uzsver, ka kompānija izstrādāja savu pieeju projektu izveidošanai: apvienojot pārdomātu koncepciju, bezkompromisa attieksmi pret tehniskiem risinājumiem un īpašu uzmanību pret iedzīvotāju vajadzībām komforta un miera ziņā.

Apbūvētājs atzīmē, ka visi „Lofts&Rosegold” projekta tehniskie parametri, siltuma un energoefektivitātes risinājumi pārspēj Eiropas Savienības būvniecības normas un atbilst augstākajām drošības prasībām. Piemēram, jaunās ēkas fasādei ir izvēlēts īpaši izturīgs keramikas materiāls, kuram piemīt pašattīrīšanās īpašības.

Svarīga loma Lofts&Rosegold projektā ir filozofijai: mēs uzskatām, ka vienkāršās cilvēciskās laimes sajūta ir tāla no trendiem un centieniem būt pirmajam. Šo filozofiju cilvēki sauc dažādi, dāņi – par hygge, zviedri – lagom, japāņi – ikigai, krieviski – mājīgums, sirsnība, labums. Latviešiem ir ļoti silts vārds – mājot (burtiski – „būt mājās”), turklāt tam ir plašāka nozīme, tā nav tikai spēka vieta, tas ir dvēseles stāvoklis. Būt mājās – just dzīvi īpaši stipri, piepildīties ar būšanas prieku, būt laimīgam.

Foto: R.EVOLUTION CITY

Dzīvojamais kvartāls Lofts&Rosegold - ir spilgts divu dažādu laikmetu arhitektūras mākslas mijiedarbības piemērs, kurā vēsturiskai ēkai tiek atvēlēta dārgakmeņu loma, bet jaunajai – greznā, Lofts skaistumu izceļošā „rozā zelta” ietvara loma. Kvartāls, kur dzīves stils ir noteicošs, kur forma spilgti atspoguļo saturu.

„Veidojot mūsdienu arhitektūras tēlus, kuri nākotnē var kļūt par 21.gadsimta mākslas pieminekļiem, mēs saudzīgi izturamies pret pilsētas vēsturi, tāpēc tika pieņemts lēmums saglabāt Lofts vēsturiskās ēkas sākotnējo izskatu, kura ir ierakstīta UNESCO mantojuma reģistrā. Lofts ēka ar ķieģeļa fasādi, kura ir apgreznota ar pilastriem, pusapaļiem arku logiem no grīdas līdz griestiem un dekoratīvām nišām, ar griestu augstumu apartamentos 5 un 6 metri, kļūs par Rīgas klusā centra vienīgajām dzīvošanas vietām „loft” stilā tā tīrajā izskatā. Savukārt ietvaram – jaunajai dzīvojamai ēkai Rosegold, kura turpina „hygge” dzīvesstila filozofijas tēmu, mēs izvēlējāmies siltu rozā zeltu, kurš ļauj atklāt akmens mistiskās īpašības, ar kuru tas ir apvienots,” atklāj projekta koncepciju arhitekts Andris Kronbergs.

AS “LNK Industries” valdes loceklis Jevgenijs Locovs uzsver projekta nozīmīgumu Rīgas pilsētvides attīstībā, kā arī ir pārliecināts par veiksmīgu būvniecības norisi: “Esam gandarīti, ka LNK Industries ir izvēlēts par ģenerāluzņēmēju šim objektam. Nav šaubu, ka jaunu projektu būvniecība sekmē pilsētas izaugsmi, stiprina tās tēlu un veicina potenciālo investoru interesi. Mums ir prieks par Rīgas Klusā centra attīstību un to, ka kvartāla Lofts&Rosegold ēku kompleksa būvniecība ir uzticēta mums. Uzņēmuma LNK Industries līdzšinējā pieredze civilbūvniecībā, tai skaitā Rīgas vēsturiskajā centrā, ir garants tam, ka drīzumā šajā vietā rīdzinieki un tās viesi ieraudzīs augstākajiem arhitektūras un būvniecības kvalitātes standartiem atbilstošas ēkas, kur vēsturiskās vērtības sasauksies ar inovatīviem 21. gadsimta risinājumiem.”

Ēkas lobbi-halle ar platību 220 m2, griestu augstumu 4,20 m, kļūs par Lofts&Rosegold projekta sirdi un „hygge” dzīves filozofijas iemiesojumu. Aukstajā ziemas vakarā, vasaras augusta zvaigžņotā naktī, Rosegold rudenī vai ziedošā pavasarī tas kļūs par pievilcības centru un kvartāla iedzīvotāju saskarsmes centru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu