"Rīgas dzirnavnieka" māteskompānija plāno ieguldīt €10 miljonus Baltijas ražotnēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmuma "Rīgas dzirnavnieks" māteskompānija Lietuvas "Baltic Mill" tuvākajos gados plāno ieguldīt 10 miljonus eiro Baltijas ražotnēs, lai stiprinātu to pozīciju tirgū, pavēstīja kompānijā.

"Rīgas dzirnavnieka" pārstāvji atzīmēja, ka projekta ietvaros uzņēmums sācis ražotnes modernizāciju, lai no nākamā gada sākuma sāktu fasētu zirņu un pupu produktu ražošanu, kas uzņēmumam būs pilnīgi jauns darbības segments, kā arī notiek sagatavošanās, lai uz vietas ražotnē varētu sākt makaronu produktu ražošanu.

Pēc "Rīgas dzirnavnieka" pārstāvju minētā, Latvijas ražotnē plānots pārstrādāt vairākus pupu un zirņu veidus, tostarp arī šķeltos zirņus.

Tāpat sāktais modernizācijas projekts paredz paaugstināt ražošanas standartus un kvalitāti, kas pavērs jaunas produktu iepakošanas un drošības iespējas, atzīmēja kompānijas pārstāvji.

"Grupas plāni ietver vairākus posmus, no kuriem pirmais posms jau tiek īstenots Latvijā - gan cieto kviešu šķirņu pārstrādi un no tiem makaronu ražošanu, gan pākšaugu - zirņu un pupu - un citu graudaugu kā rīsu pārstrādi un fasēšanu. Šie Latvijā ražotie produkti paplašinās "Herkuless" zīmola sortimentu. Šis solis veicinās uzņēmuma konkurētspēju gan Baltijas tirgū, gan ārpus tā, nostiprinot Latvijas kā kvalitatīva pārtikas produktu eksportētāja reputāciju," sacīja "Rīgas dzirnavnieka" direktore Anita Skudra.

Jau ziņots, ka pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, "Rīgas dzirnavnieks" strādāja ar 23,878 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 13,9% - līdz 726 947 eiro.

''Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas uzņēmuma, kas ir viena no lielākajām un modernākajām graudu pārstrādes grupām Baltijas valstīs.

"Baltic Mill" pieder vairāki graudu pārstrādes uzņēmumi Baltijas valstīs, tostarp "Rīgas dzirnavnieks", Lietuvas "Malsena Plius" un "Amber Pasta", kā arī Igaunijas "Balti Veski".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu