4 ierīces, kas atvieglos dārza darbus rudenī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iesākoties rudenim, klāt laiks arī dažādiem rudens darbiem – lapu grābšanai, košumkrūmu stādīšanai un citiem būtiskiem uzdevumiem. Lai plānotos darbus paveikt būtu vienkāršāk, var noderēt speciālas ierīces. Kādas? Par to turpinājumā.

Lapu pūtējs

Nokritušo lapu savākšanai noderīgs būs lapu pūtējs. Veikalu piedāvājumā ir dažādi lapu pūtēji, tādēļ, izvēloties šo ierīci, pievērs uzmanību dažiem faktoriem:

  • Ierīces veidam. Pārdošanā benzīna, elektriskais un akumulatora lapu pūtējs. Katram no tiem ir savi plusi un mīnusi. Piemēram, akumulatora ierīci var viegli pārnēsāt, taču to ik pa laikam ir jāuzlādē. Savukārt elektrisko lapu pūtēju  var izmantot tikai tādā rādiusā, kā to atļauj elektrības vads. Kas attiecas uz ierīci, kas darbojas ar benzīnu – tās ir jaudīgākas, taču arī smagākas;
  • Ierīces modelim. Iespējams izvēlēties gan rokās turamo, gan arī uz ritenīšiem stumjamo lapu pūtēju;
  • Svaram. Būtisks faktors ir arī ierīces svars. Lapu pūtējam ir jābūt ērti lietojamam, tādēļ svarīgi izvērtēt, kāds ierīces svars būs komfortabls;
  • Ierīces cena. Svarīgs kritērijs ir arī lapu pūtēja cena. Veikalu piedāvājumā atrodami dažādi lapu pūtēji par atšķirīgām cenām. Atliek tikai ieskatīties piedāvājumā un izvēlēties to, kas patīk vislabāk.

Neatkarīgi no tā, kāda veida lapu pūtēju izvēlies, pārliecinies, ka to izmanto saskaņā ar drošības noteikumiem.

Dzīvžoga cirpējs

Viens no rudens darbiem ir dzīvžogu un košumkrūmu apcirpšana. Šim nolūkam var izmantot dārza šķēres, taču šo uzdevumu daudz vieglāk ir veikt, izmantojot elektrisko dzīvžoga cirpēju.  Tā darbināšanai nav jāpielieto tik liels spēks, jo grūtāko darbu izdara ierīces elektromotors.  Protams, te arī jārēķinās, ka tā darbības amplitūda atkarīga no elektrības vada garuma.

Nopērkami arī akumulatora krūmgrieži – tie ir kompakti un universāli. Taču jāņem vērā, ka to darbības laiks ir ierobežots.

Izvēlei arī benzīna dzīvžoga cirpēji. Tos var ilgstoši darbināt un vienkārši pārnēsāt. Šādiem krūmgriežiem ir lielāka jauda, taču arī lielāks svars. Pirms pieņem lēmumu par šādas ierīces iegādi, pārliecinies, ka spēsi to ilgstoši noturēt.

Zāģis

Tāpat rudenī nereti tiek veikta arī veco koku un krūmu zāģēšana. Šim mērķim var noderēt kvalitatīvs motorzāģis. To vajadzētu izvēlēties, ņemot vērā tā izmantošanas paradumus. Piemēram, veco, nokaltušo zaru izzāģēšanai labāk izvēlēties neliela izmēra motorzāģi. Savukārt lielākiem dārza darbiem, piemēram, koku nozāģēšanai, piemērots lielāks zāģis ar jaudīgāku motoru. Pirms izvēlēties piemērotāko zāģi, ieteicams paturēt rokā vairākus zāģus, lai sajustu atšķirību.

Pacēlājs un kāpnes

Gatavojoties aukstajam laikam, svarīgs uzdevums ir arī dūmvadu tīrīšana. Šo uzdevumu var uzticēt profesionāļiem, taču, ja to plānots veikt paša spēkiem, noderīgs palīgs būs pacēlājs un  kāpnes. Protams, šāds pirkums ir diezgan dārgs, taču tādā veidā darbu paveikt būs vienkāršāk un arī drošāk.

Kur iegādāties labu tehniku dārza darbiem?

Plaša dārza tehnikas izvēle atrodama specializētos veikalos , turklāt, nepieciešamības gadījumā, pieejamas arī zinošu pārdevēju konsultācijas. Taču daudzveidīgs dārza tehnikas klāsts pieejams arī interneta veikalos – tas ir labs veids, kā ietaupīt laiku un līdzekļus, jo visu aktuālo var apskatīt jebkurā sev ērtā laikā. Nereti interneta veikalos laba tehnika iegādājama par draudzīgākām cenām, kas pirkumu padarīs vēl izdevīgāku.

Neatkarīgi no tā, kur tehniku iegādājies, izvēlies uzticamu veikalu. Uzzini arī visu par preces garantijas nosacījumiem, un, ja nepieciešams, prasi padomu speciālistiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu