"Rīgas dzirnavnieks" iekārtās un aprīkojumā plāno ieguldīt 396 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ražas novākšana zemnieku saimniecībā "Dzirnieki" AS "Rīgas Dzirnavnieks" rīkotā izbrauciena laikā uz Latvijas laukiem.
Ražas novākšana zemnieku saimniecībā "Dzirnieki" AS "Rīgas Dzirnavnieks" rīkotā izbrauciena laikā uz Latvijas laukiem. Foto: Paula Čurkste/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmuma "Rīgas dzirnavnieks" plāno ieguldīt 396 000 eiro iekārtās un aprīkojumā graudu pieņemšanai un pirmapstrādei, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka tostarp kompānija plāno iegādāties platformas svarus auto transportam, kausiņu elevatoru, graudu temperatūras kontroles sistēmu uzkrāšanas tvertnēs (silosos), graudu caurplūdes svarus, graudu separatorus un graudu kalšu siltummaiņus.

Iekārtas un aprīkojumu plānots piegādāt un uzstādīt līdz 2021.gada 31.martam, piesaistot finansējumu Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. līdz 2020.gadam pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursā par iekārtu un aprīkojuma iegādi graudu pieņemšanai un pirmapstrādei pretendenti var pieteikties līdz šā gada 15.novembra, plkst.17.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, "Rīgas dzirnavnieks" strādāja ar 23,878 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 13,9% - līdz 726 947 eiro. Uzņēmuma iepriekšējā finanšu gada rezultāti vēl nav publiski pieejami.

''Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas uzņēmuma, kas ir viena no lielākajām un modernākajām graudu pārstrādes grupām Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu