"Latvijas gāzes" koncerna apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 2,9%; peļņa sasniegusi 18,554 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
AS "Latvijas Gāze" Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorija.
AS "Latvijas Gāze" Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorija. Foto: Zane Bitere/LETA

AS "Latvijas gāze" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 261,251 miljons eiro, kas ir par 2,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet koncerna peļņa pieauga par 5,7%, sasniedzot 18,554 miljonus eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais finanšu pārskats.

Vienlaikus pašas "Latvijas gāzes" apgrozījums 2018.gada deviņos mēnešos palielinājies par 4,6% salīdzinājumā ar 2017.gada attiecīgo periodu un bija 229,054 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa augusi 4,3 reizes - līdz 14,72 miljoniem eiro.

"Finanšu rezultātu uzlabojumu salīdzinājumā ar attiecīgo iepriekšējā gada periodu veicināja augstākas preču cenas Eiropas lielākajās dabasgāzes biržās, sabiedrības jaunieviesto hedžēšanas pasākumu iedarbība, kā arī būtiska pārdošanas plāna pārpilde elektroenerģijas ražošanas segmentam," teikts kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Vienlaikus "Latvijas gāzes" vadība arī atzīmē, ka 2018.gada ceturtajā ceturksnī koncerna pārdošanas un tirdzniecības segmenta ieguvumu no deviņu mēnešu pozitīvajiem finanšu rezultātiem mazinās izmaksu pieaugums un pārdošanas ienesīguma kritums konkurences saasināšanās rezultātā.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gada deviņos mēnešos "Latvijas gāze" pārdeva 960 miljonus kubikmetru dabasgāzes vairāk nekā 400 tūkstošiem klientu. Pārdotās dabasgāzes apmērs šogad deviņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu samazinājies par 8%, kas galvenokārt saistīts ar jaunu tirdzniecības uzņēmumu ienākšanu pēc tirgus atvēršanas 2017.gadā un lielo klientu iepirkumu plānu izmaiņām.

Pēc "Latvijas gāzes" vadības vēstītā, sadales segments ir koncerna lielākais segments pēc aktīvu vērtības - 2018.gada septembra beigās tā aktīvu vērtība bija 261 miljons eiro, bet apgrozījums - 34,8 miljoni eiro, kas ir par 0,2% mazāk nekā attiecīgajā periodā 2017.gadā.

Savukārt tirdzniecības segmenta aktīvu vērtība septembra beigās bija 180,4 miljoni eiro, ko lielākoties veidoja krājumā esošā dabasgāze un avansa maksājumi par krājumiem. "Latvijas gāzes" koncerna tirdzniecības segmenta neto apgrozījums šogad deviņos mēnešos sasniedza 226,5 miljonus eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

Vienlaikus "Latvijas gāzes" vadība norāda, ka saistībā ar lielo klientu iepirkumu plānu izmaiņām "Latvijas gāzes" augustā un septembrī pārdotais dabasgāzes apmērs veidoja vairāk nekā 40% no kopējā pārdotā daudzuma šogad deviņos mēnešos.

2017.gada deviņos mēnešos "Latvijas gāzes" koncerns strādāja ar 253,885 miljonu eiro apgrozījumu un guva peļņu 17,551 miljona eiro apmērā.

"Latvijas gāzes" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu