Uiguru autonomajā rajonā pazudis pazīstams Ķīnas fotogrāfs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sjiņdzjanas Uiguru autonomajā rajonā, kas atrodas Ķīnas galējos rietumos, pazudis pazīstams Ķīnas fotogrāfs Lu Guans, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Ņujorkā dzīvojošais fotogrāfs saņēmis uzaicinājumu oktobrī apmeklēt Sjiņdzjanas reģionu, lai piedalītos vairākos ar fotogrāfiju saistītos pasākumos, tomēr tur viņš pazudis, pavēstījusi fotogrāfa sieva Sjui Sjaoli.

Sieviete ar savu vīru pēdējo reizi sazinājusies 3.novembrī.

Vēlāk viņa saņēmusi informāciju no Ķīnas varas iestādēm, ka Lu aizturējuši drošības dienestu pārstāvji.

Sjui uzsver, ka viņai nav nekas zināms par to, vai viņa vīrs varētu būt izdarījis kaut ko, kas izprovocējis viņa aizturēšanu.

Lu trīs reizes saņēmis Pasaules preses foto balvu – viņš galvenokārt koncentrējas uz vides un sociālo jautājumu atspoguļošanu fotogrāfijā.

Šā gada augustā ANO Komiteja rasu diskriminācijas izskaušanai paziņoja, ka līdz pat vienam miljonam uiguru un citu musulmaņu minoritāšu pārstāvju atrodas apcietinājumā Sjiņdzjanā.

Ķīnas varas institūcijas Sjiņdzjanā īsteno stingru drošības kontroli un iedzīvotāju uzraudzību.

Ķīnas valdība jau iepriekš tikusi apsūdzēta, ka tā centusies apklusināt žurnālistus, kas kritiski izsakās par Ķīnas režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu