7 laimīgu cilvēku finansiālie paradumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Finansiālo stabilitāti ietekmē dažādi faktori, piemēram, nepietiekami ienākumi, nesamērīgi tēriņi, slikti naudas tērēšanas paradumi. Taču ir cilvēki, kas sapratuši, kā būt finansiāli apmierinātiem. Lielākoties tas saistīts ar pareizo finanšu paradumu ieviešanu savā ikdienā. Labā ziņa ir tā, ka to var apgūt ikviens.

 

Viņi nosaka mērķus un dara visu, lai tos īstenotu

Lai sasniegtu finansiālu labklājību, ar vēlmi vien nepietiek – vajadzīga arī aktīva darbība. Finansiāli apmierināti cilvēki zina, ka nauda neiekritīs klēpī vienkārši tāpat. Viņi strādā, jo saprot, ka par to tikai runājot, nekas nevar mainīties. Izvērtē savu šī brīža situāciju un nosaki, ko nepieciešams uzlabot! Pēc tam izveido savam dzīvesveidam un vajadzībām atbilstošu budžeta plānu, kas var palīdzēt sasniegt izvirzītos mērķus!

Viņi izveido budžetu un dzīvo saskaņā ar to

Finansiāli apmierināti cilvēki apzinās, ka viņiem ir finansiāli ierobežojumi. Gluži tāpat kā citi, arī viņi, iespējams, vēlētos iegādāties visu, ko sirds kāro un īstenot visas savas vērienīgās ieceres. Tomēr vairumam cilvēku tādu iespēju nav, un finansiāli apmierināti cilvēki to apzinās. Viņi dzīvo ņemot vērā budžetu un veiksmīgi pārvaldot sev pieejamos līdzekļus, tādā veidā izvairoties no kredītsaistībām un citiem parādiem.

Viņi nopietni izturas pret kredītsaistībām

Finansiāla apmierinātība sākas ar finansiālu atbildību. Laimīgi cilvēki apzinās labas kredītvēstures nozīmi un kredītsaistību nopietnību. Viņi var izmantot tādus pakalpojumus kā, piemēram, patēriņa kredīts privātpersonām, taču pirms tam viņi vienmēr rūpīgi izvērtē savas iespējas un visus kredītmaksājumus veic līgumā noteiktajā termiņā. Viņu paradums savlaicīgi atmaksāt aizdevumus un iegādāties tikai to, ko patiešām var atļauties, nodrošina viņiem arī labu kredītvēsturi.

Viņi rēķinās ar krīzi

Lai arī varētu šķist, ka cilvēkiem, kuri ir apmierināti ar savu finansiālo situāciju, nav nekādu finansiālu rūpju, tomēr tā nav patiesība. Viņi apzinās, ka neplānotas situācijas var rasties jebkurā brīdī, tādēļ rīkojas, lai pasargātu sevi un tuviniekus no neparedzētiem izdevumiem. Piemēram, viņi veido uzkrājumus krīzes situācijām un, iespējams, iegādājas arī apdrošināšanas polisi. Viņi ir pārliecināti, ka rūpīga sagatavošanās sniedz mieru.

Viņi nenosaka panākumus, ņemot vērā tikai sava bankas konta stāvokli

Lai arī viņi dara visu, kas nepieciešams, lai nodrošinātu sevi un ģimeni, viņu pārliecība ir, ka par laimi un panākumiem ne vienmēr liecina iespaidīgās summas bankas kontā. Viņi atzīst, ka pieņēmums - apmierinājuma līmenis atkarīgs no naudas daudzuma - galu galā var sagādāt vilšanos. Apmierinātība ar finansiālo situāciju galvenokārt rodas no izpratnes, ka cilvēks dodas pareizā virzienā un ir uzņēmies atbildību par savu finansiālo situāciju.

Viņi ir apmierināti ar to, kas viņiem jau ir

Finansiāli apmierināti cilvēki rīkojas ņemot vērā savas finansiālās iespējas. Viņi ignorē kārdinājumus iegūt to, kas ir citiem. Cilvēku ienākumu līmenis ir atšķirīgs un finansiāli apmierināti cilvēki zina, ka dārgas lietas iegāde, kas neatbilst viņu ienākumu līmenim, var radīt vairāk problēmu, nekā prieka. Pieņemot lēmumus, viņi rēķinās ar savām iespējām, un ir apmierināti ar to, kas viņiem jau ir – pat ja tas nozīmē braukt ar vecāku automašīnu vai dzīvot pieticīgākā mājoklī.

Viņi kontrolē impulsīvos pirkumus

Impulsīvi pirkumi var negatīvi ietekmēt budžetu. Cilvēks, kurš ir finansiāli laimīgs, neizdabā savām kaprīzēm un zina, ka ‘’nē’’ pateikšana spontāniem pirkumiem ir ātrākais ceļš uz finansiālo mērķu piepildīšanu. Parasti viņi plāno savus pirkumus un iegādājas tikai to, kas jau ir iekļauts budžetā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu