Viļņa atzīta par septīto ekonomiski perspektīvāko nelielo pilsētu pasaulē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viļņa
Viļņa Foto: Reuters/ScanPix

Britu laikraksta "Financial Times" ekspertu komandas "fDi Intelligence" ziņojumā par pasaules nākotnes pilsētām pirmo reizi ekonomiski perspektīvāko nelielo un vidējo pilsētu sarakstā iekļuvusi Viļņa, kas ierindota septītajā vietā aiz Cīrihes, Belfāstas, Luksemburgas, Ženēvas, Edinburgas un Aberdīnas.

Lietuvas galvaspilsēta atzīta par devīto labāko ekonomiskā potenciāla, kā arī cilvēkresursu un dzīves kvalitātes ziņā. Attiecībā uz satiksmes iespējām un biznesam labvēlīgu vidi tā ieņem attiecīgi septīto un sesto vietu, savukārt izmaksu efektivitātes ziņā ir otrā, atpaliekot vienīgi no Durbanas Dienvidāfrikas Republikā.

Kā norādījis Viļņas mērs Remiģijs Šimašus, šāds novērtējums palīdz atrast vairāk ārvalstu investoru un piešķir pilsētai lielāku svaru sarunās.

Šopavasar veiktajā "fDi Intelligence" pētījumā par Eiropas nākotnes pilsētām un reģioniem Viļņa ieņēma ceturto vietu starp Eiropas pilsētām, bet Viļņas reģions - desmito starp reģioniem.

Viļņa šai reitingā ierindojās devītajā vietā ekonomiskā potenciāla ziņā, trešajā vietā cilvēkresursu un dzīves kvalitātes ziņā, sestajā vietā izmaksu efektivitātes un satiksmes iespēju ziņā, bet neiekļuva starp desmit biznesam labvēlīgākajām Eiropas pilsētām.

Savukārt Viļņas reģions tika atzīts par septīto pēc cilvēkresursu un dzīves kvalitātes kritērijiem un desmito satiksmes iespēju ziņā.

Tikmēr Kauņas reģions izmaksu efektivitātes ziņā ierindojās devītajā, bet cilvēkresursu un dzīves kvalitātes ziņā - desmitajā vietā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu