7 padomi, kā izvēlēties televizoru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās televizori un to sniegtās iespējas būtiski atšķiras no tā, kādas ierīces tika izmantotas kādreiz. Tādēļ arī aktuāls ir jautājums – kā izvēlēties modernu televizoru? Ieskaties padomos, kas palīdzēs orientēties daudzveidīgajā televizoru klāstā.

Izvērtē, kādas funkcijas nepieciešamas

Lai saprastu, kādus televizoru modeļus apskatīt, jāzina, kādas ir individuālās prasības. Piemēram, mūsdienās daudzi televizoru izmanto kā multimediju ierīci, kas ļauj tajā skatīties ne tikai filmas un citas TV pārraides, bet arī klausīties mūziku, skatīt fotoattēlus, kā arī izmantot interneta sniegtās iespējas. Ja tas ir aktuāli arī tev, pievērs uzmanību visām funkcijām, ko ražotāji piedāvā.

Novērtē izmaksas

Bez šaubām, būtisks kritērijs ir arī televizora cena. To ietekmē dažādi faktori – gan televizora veids, gan izmērs un pieejamās funkcijas. Visvienkāršākais veids, kā iepazīties ar televizoru piedāvājumu un cenām, ir ieskatīties interneta veikalu piedāvājumā. Tas ļaus gūt priekšstatu par risinājumiem dažādās cenu kategorijās un palīdzēs samērot savas vēlmes ar iespējām.

Internetā pieejamas arī atsauksmes un plaša informācija par jaunākajām tehnoloģijām – arī tas palīdzēs vieglāk orientēties plašajā piedāvājumā. Protams, internetā var ne tikai aplūkot plašo piedāvājumu un iegūt vērtīgu informāciju, bet arī izvēlēties piemērotāko risinājumu un to iegādāties. Tam ir vairākas priekšrocības, pirmkārt, televizori internetā pieejami daudzveidīgā izvēlē, tos ātri un vienkārši var aplūkot un savstarpēji salīdzināt.

Otrkārt, iepērkoties internetā, var ietaupīt gan laiku, gan naudas līdzekļus. Iepirkšanās tiešsaistē īpaši parocīga šķiet aizņemtajiem – pasūtījumu iespējams noformēt jebkurā brīdī, arī ārpus ierastā darba laika.

Taču, lai būtu pārliecība par izvēlētās ierīces kvalitāti, to vajadzētu iegādāties uzticamā, labi zināmā veikalā. Pievērs uzmanību citu pircēju atsauksmēm, kā arī klientu apkalpošanas servisa kvalitātei.

Izlem, kāds TV izmērs nepieciešams

Nākamais solis ir izlemt, kāds ir vēlamais TV izmērs. No vienas puses, tas, protams, ir gaumes jautājums, tomēr vajadzētu izvērtēt arī tādus aspektus kā telpas platība un attālums no televizora līdz ērtajam dīvānam.

Novērtē attēla kvalitāti

Mūsdienās teju visi televizori ir ar augstu attēla izšķirtspēju. Tomēr, pirms iegādājies televizoru, noteikti jānovērtē kopējā attēla kvalitāte. Visaugstākā izšķirtspēja ir UHD (4K) televizoriem, tam seko FullHD un HD televizori ar attiecīgi mazāku pikseļu skaitu.

Pievērs uzmanību IPS matricai

Ja vēlies lielāku komfortu, jāpārliecinās, ka izvēlētajam televizoram ir IPS matrica. Par to parasti liecina attiecīga uzlīme uz televizora. IPS matrica nodrošina augstāku krāsu kvalitāti, turklāt neietekmē arī to spilgtumu, skatoties uz ekrānu no sānu leņķa.

Novērtē kvalitāti

Televizors parasti tiek plānots kā ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ uzmanība būtu jāpievērš arī materiālu kvalitātei. Tikpat būtiski ir izvēlēties arī labi zināmu ražotāju televizorus – arī tas var dot papildu garantiju, ka televizors kalpos ilgi un labi. Zināmākie ražotāji ir Samsung, Sony, LG, Philips.

Iepazīsties ar garantijas nosacījumiem

Pērkot televizoru, svarīgi iepazīties arī ar visiem garantijas nosacījumiem. Ja televizoru iegādājies internetā, iepazīsties ar visu saistošo informāciju par televizora parametriem un specifikāciju.

Ja rodas kādi jautājumi, prasi padomu pārdevējam. Tāpat, veicot pasūtījumu internetā, jāiepazīstas ar piegādes noteikumiem un izmaksām. Ņem arī vērā, ka preces, kas iegādātas interneta veikalos, 14 dienu laikā var atdot atpakaļ pārdevējam, ja tās kādu iemeslu dēļ neatbilst pircēja prasībām. Pirms tam gan būtiski iepazīties ar preču atgriešanas nosacījumiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu