Vējonis: Janvārī obligāti jāpieņem lēmumi par "Moneyval" rekomendācijām (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Janvārī ir obligāti jāpieņem lēmumi par Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" rekomendācijām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents sīkāk nestāstīja, kādi lēmumi jāpieņem, vienlaikus norādīja: ja nebūs jaunās valdības, to darīs šī.

Viņaprāt, darbs ar pagaidu valdību nav kavēklis, jo tā strādās līdz jaunās izveidei. Viņš atzina, ka, iespējams, aizejošajai valdībai nav tik liela entuziasma sākt reformas vai labot kādas lietas, vienlaikus norādot, ka neapšaubāmi ir labāk šādus lēmumus pieņemt jaunajam Ministru kabinetam.

Prezidents mierināja, ka pagaidu valdība dara visus neatliekamos darbus. Turklāt janvārī ir obligāti jāpieņem lēmumi par "Moneyval" rekomendācijām, viņš uzsvēra.

Prezidents ir pārliecināts, ka "Moneyval" rekomendāciju ieviešanā atbildīgās institūcijas strādā pēc labākās sirdsapziņas.

Kā ziņots, "Moneyval" noteikusi Latvijai pastiprinātu kontroles režīmu. Tās ziņojuma par Latviju kopsavilkumā skaidrots, ka kontroles režīms pastiprināts, jo Latvija saņēmusi zemu vai vidēju novērtējumu pēc vairākiem efektivitātes kritērijiem.

"Moneyval" Latvijas rīcību atzīst par mazefektīvu divās jomās - patiesā labuma guvēju noteikšanā un masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas finansēšanas novēršanā.

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis aģentūrai LETA pagājušā gada nogalē uzsvēra, ka Latvijai 2019.gadā ir būtiski panākt progresu "Moneyval" rekomendāciju ieviešanā, lai stiprinātu Latvijas reputāciju finanšu tirgos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu