"Swedbank" akciju vērtība turpina kristies (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī ceturtdien turpinās “Swedbank” akciju vērtības kritums. Ceturtdienas rītā Stokholmas biržā “Swedbank” akciju cena bijusi par septiņiem procentiem zemāka nekā dienu iepriekš, ziņo aģentūra “Reuters”.

Kopumā divu dienu laikā “Swedbank” akciju vērtība samazinājusies par aptuveni 14 procentiem.

Akciju vērtības kritums sākās pēc Zviedrijas televīzijā izskanējušās informācijas par “Swedbank” iesaisti liela mēroga naudas atmazgāšanā Baltijas valstīs. Naudas atmazgāšana saistīta ar skandālu “Danske Bank” Igaunijas filiālē.

Iepriekš vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājs Pēters Putniņš paziņoja, ka ziņas par "Swedbank" iespējamu izmantošanu naudas atmazgāšanā ir pagātne un banka par to jau ir sodīta.

Kā liecina FKTK informācija, “Swedbank” par pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā un FKTK noteikumu prasību neievērošanā tika sodīta 2016. gada novembrī, kad bankai tika piespriests 1,36 miljonu eiro liels sods.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu