"Huawei" noraida VDD izteikumus par drošības riskiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Huawei" logo.
"Huawei" logo. Foto: Reuters / Scanpix

Kompānija "Huawei" noraida Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja izteikumus par Ķīnas uzņēmuma ražoto tehnoloģiju iespējamajiem drošības riskiem, portālam TVNET norādīja "Huawei" sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijā, Hennarīka Andersone. 

"Uzņēmums nepiekrīt VDD izteikumiem un kategoriski noraida jebkāda veida apsūdzības par drošības risku radīšanu. Kiberdrošība un privātuma pasargāšana ir un allaž būs "Huawei" galvenās prioritātes," sacīja Andersone, piebilstot, ka ne Latvijas, ne citu valstu uzņēmējiem un privātpersonām nav no kā baidīties – 30 gadu laikā kopš "Huawei" dibināšanas nav bijuša neviena pierādījuma par kibedrošības pārkāpumiem uzņēmumā. 

Andersone uzsver, ka uzņēmums ir gatavs sadarboties ar Latvijas drošības iestādēm un sniegt jebkāda veida informāciju, ja tas būs nepieciešams. Tāpat "Huawei" pārstāve norāda, ka uzņēmumam sadarbība ar partneriem un klientiem Latvijā ir ļoti svarīga.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" VDD priekšnieks Normunds Mežviets uzsvēris, ka privātpersonām un uzņēmumiem vajadzētu ļoti rūpīgi izvērtēt, vai iegādāties Ķīnas uzņēmuma "Huawei" ražotās tehnoloģijas.

"Vēlētos norādīt, ka uzņēmuma vadītājiem un privātpersonām vajadzētu izturēties ar lielu skepsi pret dažādām IT tehnoloģijām, šo IT tehnoloģiju ražotājiem, kuriem ir neviennozīmīga reputācija ES un NATO dalībvalstīs. Pret kompānijām, par kurām ir aizdomas, ka to ražotie produkti var tikt izmantoti kiberspiegošanas aktivitātēm vai kaut kādā veidā aizskart personu tiesības," sacīja Mežviets.

Jau ziņots, ka ASV un vairākas citas valstis ierobežojušas "Huawei" ražojumu lietošanu, galvenokārt telekomunikāciju infrastruktūrā, norādot ka šis uzņēmums ir tuvs Ķīnas valdībai un tā ražojumi var tikt izmantoti nesankcionētai informācijas iegūšanai. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu