"Latvijas pasta" apgrozījums pērn sasniedzis apmēram 85 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza apmēram 85 miljonus eiro, kā arī kompānija strādāja ar peļņu, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja "Latvijas pasta" valdes loceklis Kristaps Krūmiņš.

""Latvijas pasts" jau vairākus pēdējos gadus strādā ar peļņu," teica Krūmiņš, piebilstot, ka 2018.gadā kompānijas apgrozījums bija apmēram 85 miljoni eiro, kas ir par 10 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Tostarp kompānijas apgrozījumā ieņēmumi no tranzīta pakalpojumiem veidoja apmēram 20 miljonus eiro.

Krūmiņš atzīmēja, ka arī turpmākos gadus "Latvijas pasts" plāno strādāt sekmīgi.

Vienlaikus kompānijas mājaslapā publiskotais finanšu pārskats liecina, ka "Latvijas pasta" operatīvā peļņa 2018.gadā pieaugusi par 1% un bija 1,708 miljoni eiro, ieskaitot kompensāciju par abonēto preses izdevumu piegādi. "Latvijas pasta" operatīvā peļņa pagājušajā gadā bija par 69% lielāka, nekā plānots 2018.gadā.

Savukārt "Latvijas pasta" kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā veidoja 90,5 miljonus eiro, kas ir par 18% vairāk nekā 2017.gadā, bet par 1,1% mazāk, nekā bija plānots 2018.gadā.

"Latvijas pasta" kopējās izmaksas pagājušajā gadā veidoja 88,8 miljonus eiro, kas ir par 18,3% vairāk nekā 2017.gadā, bet par 1,9% mazāk, nekā plānots 2018.gadā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2017.gadā bija 75,589 miljoni eiro, kas ir par 20,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 2,1 reizi - līdz 1,694 miljoniem eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu