Ventspilī pirmo reizi ienāks kruīza kuģis "Albatros"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CruiseMapper

Pirmdien Ventspils ostā pirmo reizi ienāks kruīza kuģis "Albatros" ar vairāk nekā 800 pasažieriem, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes Mārketinga un attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Viņa prognozēja, ka vērot kuģa ienākšanu ostā no Ostas ielas promenādes varētu no plkst.8. Plkst.9 plānota tā pietauvošanās pie 16.piestātnes jeb rajonā, kur ierasts redzēt prāmjus. Pa dienu kruīza pasažieri apmeklēs Ventspili, Užavu un Kuldīgu, bet jau vakarā kuģis ostu atstās.

Zem Bahamu salu karoga kuģojošais 205 metrus garais kruīza kuģis "Albatros" būvēts 1973.gadā, bet kopš tā laika vairākas reizes piedzīvojis nopietnas pārbūves, lai atbilstu visaugstākajiem standartiem. Uz kuģa ir vairāk nekā 800 pasažieru vietu un 340 cilvēku liela apkalpe. Tajā ir astoņi pasažieru klāji ar 420 kajītēm, vairāki restorāni un bāri, baseins, sporta un izklaides iespējas.

Termināli, kas piemērots ne vien dažāda veida kravām, bet arī prāmjiem, no Ventspils brīvostas pārvaldes nomā SIA "Noord Natie Ventspils Terminals", kas sācis darbību kruīzu kuģu piesaistē.

Jau drīz, 21.jūnijā, Ventspilī ieradīsies kruīza kuģis "Amadea", kas šeit pirmo reizi bija pagājušā gada augustā, piebilda Ieviņa.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Ventspils ostā ienāca trīs kruīza kuģi, to vidū iespaidīgais pieczvaigžņu kruīza kuģis "Seaborn Ovation".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu