Gaišākai atpūtai - kā izgaismot pat piķa tumšu dārzu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Beidzot ir pienākusi vasara un siltās naktis, kas tā vien aicina laiku pavadīt pašu dārzā vai pagalmā. Bet bieži vien pasēdēšanu dārzā nākas pārtraukt tumsas dēļ - ja Mēnesi aizsedz mākoņi, tad nu var maldīties biezajā tumsā vai atsist kājas pret taciņu apmalēm vai akmeņiem. Šo problēmu var atrisināt ar pārdomātu dārza apgaismojuma sistēmu. 

Sāc ar pamatiem

Pirmais nosacījums gaišākam dārzam ir ceļa vai takas izgaismošana. Šim nolūkam lieti noderēs mauriņā iespiežamas solārlampas. Nelielās solārlampas gaišajā dienas laikā uzkrāj saules enerģiju un jau krēslas laikā sāk viegli mirdzēt, bet pilno intensitāti tās uzņem naktīs.  Nelielās lampas saspraud gar taciņu, kas ved uz māju vai sauso tualeti, uz kurieni dažkārt Līgosvētku svinētājiem nokļūt no ugunskura vietas ir īsts izaicinājums. 

Foto: JYSK

Kombinē gaismekļus

Gaišākam un romantiskākam dārza apgaismojumam kombinē mauriņa gaismekļus ar lampiņu virtenēm. Iekar tās koku zaros, aptin ap mēbelēm, sijām, žogu, lapenes restēm vai dēļiem. Lampu virtenes radīs elegantu apgaismojumu un romantisku gaisotni. Starp citu, virtenes aptin ap terasi vai baseina malu - neliela gaisma pildīs arī drošības funkciju, proti, dārza ballītes viesi, līgotāji vai paši mājinieki nepaklups gar kādu no mājas konstrukcijas malām. 

Foto: JYSK

Ja gaismas virtenes nav iespējams ietīt zaros, veikalu plauktos ir pieejamas iekarināmas spuldzes, ar kurām var izrotāt kokus vai krūmus gluži kā Ziemassvētku eglīti. 

Foto: JYSK

Neaizmirsti par ambiento apgaismojumu 

Ambiento jeb dabisko apgaismojumu ir iespējams panākt ar sveču, laternu un lāpu palīdzību. Šie gaismekļi rada apgaismojumu ar uguns palīdzību, kas savukārt rada viduslaiku vai renesanses laiku šarmu dārzā.  

Foto: JYSK

Sveces īpaši noderēs kāpņu apgaismošanā. Izliec nelielus svečturus uz katra pakāpiena - viens izlaists pakāpiens var rezultēties kāda viesa klupienā. 

Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu