Bezvienošanās "Brexit" Lielbritānijas ekonomikai varētu izmaksāt 30 miljardus mārciņu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Brexit", ilustratīvs foto.
"Brexit", ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Izstāšanās no Eiropas Savienības bez vienošanās ar Briseli Lielbritānijas ekonomikai nodarītu 30 miljardus mārciņu lielus zaudējumus, aprēķinājis Apvienotās Karalistes budžeta uzraudzības birojs. 

Tāpat kā reāls tiek pieļauts scenārijs, kurā Lielbritānijas ekonomika pēc "Brexit" nonāks recesijā. 

Bažas par bezvienošanās "Brexit" scenārija īstenošanos pieaugušas pēc tam, kad Toriju partijas vadītāja kandidāti paziņojuši, ka atbalstītu Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības bez vienošanās ar Briseli. 

Sliktākais scenārijs paredz, ka varētu palielināties inflācija un samazināties reālos ienākumus. Tas ietekmētu arī nodokļu ieņēmumus, izraisot valsts sektora aizņēmumu pieaugumu, kā arī - līdz 2024. gadam parādsaistības būs par 12% augstākas.

Valdības oficiālais, neatkarīgais budžeta uzraudzītājs pirmo reizi ir publiski paziņojis, kāda būs ietekmi uz valsts ekonomiku, ja īstenojas bezvienošanās "Brexit" scenārijs.

"Mēs zinām, ka bezvienošanās "Brexit" burtiski izpostīs Apvienotās Karalistes ekonomiku un valsts finanšu sektoru. Tas ir saistīts ar neveiksmīgo ekonomisko pieeju pēdējo deviņu gadu garumā," norāda Leiboristu partijas pārstāvis Džons Makdonels.

Paredzams, ka Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību 31. oktobrī. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu