"PNB banka" apstiprinājusi studiju kredītus mācību maksas segšanai "airBaltic" Pilotu akadēmijas studentiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

"PNB banka" apstiprinājusi studiju kredītus 1,144 miljonu eiro apmērā mācību maksas segšanai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" Pilotu akadēmijas studentiem, aģentūrai LETA pavēstīja bankas komunikācijas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce.

Viņa informēja, ka "PNB banka" ir apstiprinājusi studiju kredītus 24 "airBaltic" Pilotu akadēmijas Integrētā aviokompānijas transporta pilotu kursa studentiem. Kredītu iespējams saņemt līdz 50 000 eiro apmērā ar atmaksas termiņu līdz 10 gadiem, pamatsummu atmaksājot pēc mācību pabeigšanas.

"Sadarbībā ar "airBaltic" mums ir izdevies izstrādāt piedāvājumu, kas ļauj topošajiem aviācijas profesionāļiem mācīties, jo studiju kredīta atmaksas grafiks ir pielāgots "airBaltic" darba līguma nosacījumiem," sacīja "PNB bankas" Privātpersonu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Anna Vjaksa.

"airBaltic" Pilotu akadēmija tika atklāta 2018.gada aprīlī, un šobrīd tajā mācās četras studentu grupas. Šobrīd notiek uzņemšana rudens un ziemas grupās. Plānots, ka "airBaltic" Pilotu akadēmijas rudens grupa studijas sāks septembrī, bet ziemas grupa - novembrī.

Lai kļūtu par profesionāliem komercaviācijas pilotiem, studentiem pilna laika programma jāpabeidz aptuveni divu gadu laikā. Mācību maksa kursam Latvijā studentam izmaksā 79 tūkstošus eiro.

Šobrīd "airBaltic" Pilotu akadēmijai ir septiņas apmācību lidmašīnas: sešas "Diamond DA40" un viena "Diamond DA42". Vēl trīs "Diamond Aircraft" lidmašīnas "airBaltic" Pilotu akadēmijai tiks piegādātas 2020.gadā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "PNB banka" pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 1,067 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2017.gadā, bet bankas grupas zaudējumi samazinājās 2,7 reizes un veidoja 17,505 miljonus eiro. Vienlaikus neatkarīgā revidenta SIA "PricewaterhouseCoopers" atzinums par bankas finanšu pārskatu ir ar iebildēm.

Pārskatā minēts, ka bankas kapitāla pietiekamības rādītājs 2018.gada 31.decembrī bija 12,48%, kamēr regulatora minimālā prasība ir 14%.

Pēc aktīvu apmēra "PNB banka" 2018.gada beigās bija septītā lielākā banka Latvijā. Bankas akciju kontrolpaketes īpašnieks pagājušā gada beigās bija Grigorijs Guseļņikovs, taču 2019.gada jūnijā banka paziņoja, ka tās 60% akciju ir iegādājusies ASV un Eiropas investoru grupa. Jaunos akcionārus solīts publiskot, kad juridiski tiks apstiprināta akcionāru maiņa.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu