LPUF: Kontrolēta imigrācijas politika varētu risināt darbaspēka problēmu (48)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija padomes priekšsēdētāja Ināra Šure piedalās biznesa portāla "Nozare.lv" un "Firmas.lv" rīkotajā diskusijā, gatavojoties ikgadējā "Latvijas biznesa gada pārskata" izdošanai.
Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija padomes priekšsēdētāja Ināra Šure piedalās biznesa portāla "Nozare.lv" un "Firmas.lv" rīkotajā diskusijā, gatavojoties ikgadējā "Latvijas biznesa gada pārskata" izdošanai. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kontrolēta imigrācijas politika varētu risināt darbaspēka problēmu, kas joprojām ir liela problēma valstī, sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

"Diemžēl ir jāuzsver vairākas problēmas, kas no vieglas "saaukstēšanās" draud izvērsties smagā "saslimšanā", kā darbaspēks un slimības lapas. Ceram, ka politiķi rudenī beidzos uzklausīs uzņēmējus un radīs ilgi gaidītos risinājumus," sacīja Šure.

Viņa piebilda, ka darbaspēka problēma nav tikai vienas ministrijas vai pārtikas nozares jautājums, jo arvien vairāk negatīvā nozīmē skar valsts ekonomiku kopumā. Pārtikas nozarē vidēji pietrūkst ap 10% darbinieku. Taču arī kopumā valstī darbaspēka trūkums ir problēma un kavē investīciju piesaisti, jo bez tā investori nav gatavi ieguldīt jaunās ražošanas līnijās.

Šure piebilda, ka uzņēmēji Latvijā nevienlīdzīgās pozīcijās ar uzņēmējiem Lietuvā un Igaunijā ir arī, piemēram, slimības lapu jautājumā, kas iedragā Latvijas ražotāju konkurētspēju. Risinājums šai problēmai būtu nepieciešams maksimāli ātri.

"Mēs iestājamies par kontrolētu imigrācijas politiku, kas varētu risināt pastāvošo darbaspēka problēmu. Igauņi to jau sekmīgi realizē," sacīja Šure.

Viņa piebilda, ka uzņēmējdarbības vidē ir svarīga arī stabilitāte nodokļu sistēmā. "Sagaidām, ka jaunā valdība turēs solījumu un nepaaugstinās nodokļus līdz 2021.gadam," teica LPUF vadītāja. Šure arī atzīmēja, ka pārtikas nozares uzņēmēji allaž ir gatavībā diskutēt par lietām, kas būtu jāmaina. Tādējādi kopīgi iespējams rast optimālo risinājumu, kas negatīvi neietekmētu Latvijas ražotāju konkurētspējas pozīcijas.

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiskā organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāv ražotājus valsts un nevalstiskajās organizācijās, aizstāv biedru intereses starptautisko normatīvo aktu izstrādē, kā arī sniedz LPUF biedriem informatīvo atbalstu. Federācijā ir apvienojušies uzņēmumi, kas aizņem vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus. Tajā ir pārstāvētas gan nozaru asociācijas, gan vairāki desmiti lielu, vidēju un mazu uzņēmumu.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu