Nemiro: Ciešāka sadarbība ar ASV sekmēs Baltijas valstu enerģētisko neatkarību (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ciešāka sadarbība ar ASV sekmēs Baltijas valstu enerģētisko neatkarību veicinās nozīmīgu enerģētikas projektu īstenošanu, pirmdien tikšanās laikā ar ASV enerģētikas ministru Riku Periju sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

"Energoresursu, tai skaitā gāzes piegāžu dažādošana ir viena no Latvijas un Baltijas valstu prioritātēm, tādēļ esam paveikuši ievērojamu darbu, lai integrētos vienotā Eiropas Savienības enerģētikas tirgū un pārtrauktu valsts "enerģētiskās salas" izolāciju. Esmu pārliecināts, ka sadarbība ar ASV sekmēs Baltijas valstu enerģētisko neatkarību un veicinās virkni nozīmīgu enerģētikas projektu īstenošanu," atzina Nemiro. 

Ekonomikas ministrijā informēja, ka tikšanās laikā ar Periju Baltijas valstu enerģētikas ministri parakstīja vienošanos par ieceri tuvākā gada laikā, sadarbībā ar ASV sākt virkni kopēju pasākumu enerģētikas jomā, tai skaitā gāzes piegādes avotu dažādošanai Baltijas valstīs, kiberdrošības un reģionālās energoapgādes drošības stiprināšanai, kā arī inovatīvu zemu emisiju tehnoloģiju izstrādei.  

Pēc Ekonomikas ministrijas pārstāvju teiktā, pirmdien Viļņā notika augsta līmeņa Transatlantiskās partnerības forums sadarbības veicināšanai enerģētikas jomā, kurā piedalījās ASV, Centrālās un Austrumeiropas enerģētikas ministri. Forumā enerģētikas ministri pārrunāja sadarbības paplašināšanu gāzes piegāžu dažādošanai, kā arī jaunu tehnoloģiju attīstīšanai enerģētikas jomā. 

Tāpat forumā pārrunāti jautājumi par Baltijas valstu energoapgādes sinhronizēšanu ar Eiropas kopējām energosistēmām.

Nemiro un ASV enerģētikas ministra Perija tikšanās turpināsies rīt, 8.oktobrī, Rīgā. 

LETA jau ziņoja, ka Rīgā otrdien, 8.oktobrī, ieradīsies Perijs, kurš piedalīsies AS "Latvijas gāze" un AS "Conexus Baltic Grid" rīkotajā "Eurogas" konferencē par gāzes tirgus nākotni Baltijas valstīs. 

Perijam plānota tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), kā arī Valsts prezidentu Egilu Levitu un Nemiro.

"Eurogas" konferencē tiks spriests par reģionālo gāzes tirgu, sašķidrinātās dabasgāzes potenciālu u.c. jautājumiem.

Konferencē uzstāsies Kariņš, pārstāvji no Eiropas Komisijas, Baltijas valstu enerģētikas kompānijām un regulatoriem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu