No ASV cietuma atbrīvotā Krievijas aģente Butina ieradusies Maskavā (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Marina Butina Šeremetjevo lidostā
Marina Butina Šeremetjevo lidostā Foto: EPA/Scanpix

Dienu pēc savas atbrīvošanas no ASV cietuma sestdien Maskavā atgriezusies Marina Butina, kas Savienotajās Valstīs bija notiesāta kā Krievijas valdības aģente.

Butina izcieta 18 mēnešu cietumsodu par līdzdalību sazvērestībā ar mērķi nodibināt neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku.

Butina 2018.gada jūlijā tika aizturēta Vašingtonā. Viņa tika apsūdzēta, ka bez atbilstošas reģistrācijas darbojusies kā ārvalsts aģente.

Pērnā gada decembrī Butina, tiesā parakstot vienošanos par atzīšanos, apliecināja, ka viņas darbības bijušas daļa no sazvērestības, lai nodibinātu neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku. 

Tiesas sēdē Vašingtonā Butina skaidroja, ka darbojusies Krievijas amatpersonas vadībā.

Viņa atzinās, ka centusies nodibināt kontaktus ar ietekmīgo ASV šaujamieroču lobija organizāciju, lai dibinātu neoficiālus kontaktus konservatīvajās aprindās pirms ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanām, kurās Donalds Tramps sakāva Hilariju Klintoni.

Butinas lieta tika nodalīta no ASV īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas par Krievijas saitēm ar Trampa kampaņas cilvēkiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu