"Lietuvos geležinkeliai" vadītājs cer, ka arī šogad uzņēmuma peļņa pārsniegs 50 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Lietuvos geležinkeliai" peļņai šogad - tāpat kā tas bija pērn - vajadzētu pārsniegt 50 miljonus eiro, trešdien paziņojis kompānijas vadītājs Mants Bartuška. 

"Mēs esam tuvu tam pašam rezultātam, kāds bija pērn. Pagājušajā gadā visas grupas peļņa bija apmēram 54 miljoni eiro, un mēs ceram, ka šā gada sniegums arī pārsniegs 50 miljonus eiro," Bartuška sacīja Lietuvas parlamenta Ekonomikas lietu komisijai, kuru informēja par kompānijas reformas gaitu. 

Viņš norādīja, ka Krievijas kravu plūsma samazinās visā reģionā, bet to kompensē kravas no Baltkrievijas. 

"Krievijas produktu kravu apjoms mūsu reģionā strauji sarūk. Ir paziņots par jauniem plāniem, ka Krievijas kravu apmērs būtiski tiks samazināts Latvijas virzienā," stāstīja Lietuvas kompānijas vadītājs. 

"Kopumā mūsu kravu plūsma ir samazinājusies par apmēram 2%, kas galvenokārt saistāms ar Krievijas kravu uz Kaļiņingradas apgabalu un Klaipēdu samazinājumu. Vienlaikus to atsver pieaugošais Lietuvas un Baltkrievijas produkcijas apmērs. Šie ir divi tirgi, kas aug," klāstīja Bartuška. 

Nesen no "Lietuvos geležinkeliai" tika atdalīti meitasuzņēmumi: kravu pārvadātājs "LG Cargo" un pasažieru pārvadātājs "LG Keleiviams". 

2018.gadā "Lietuvos geležinkeliai" ieņēmumi auguši par 10,4% - līdz 495,8 miljoniem eiro, bet tīrā peļņa divkāršojusies, sasniedzot 54,8 miljonus eiro. Kompānija valstij izmaksāja rekordlielas dividendes 43 miljonu eiro apmērā. 

Pagājušā gada laikā "Lietuvos geležinkeliai" pārvadāja 56,8 miljonus tonnu kravu jeb par 7,9% vairāk nekā 2017.gadā, bet pārvadāto pasažieru skaits šai laikā pieauga par 11% un sasniedza 5,169 miljonus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu