Saeima skatīs ZZS lēmumprojektu par aicinājumu Kariņam OIK atcelt no aprīļa vidus (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saeima ir iekļāvusi šodienas sēdes darba kārtībā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzīto lēmumprojektu par aicinājumu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (ZZS) veikt nepieciešamās darbības obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai no 17.aprīļa. Lēmumprojekts virzīts saistībā ar OIK parlamentārās izmeklēšanas galaziņojumu.

Lēmumprojektu iesnieguši ZZS deputāti Viktors Valainis, Uldis Augulis, Dana Reizniece-Ozola, Gundars Daudze, Armands Krauze, Māris Kučinskis, Jānis Vucāns, Raimonds Bergmanis, Janīna Jalinska un Jānis Dūklavs.

Parlamentārieši atsaucas uz parlamentārās izmeklēšanas galaziņojuma secinājumu par nepieciešamību nekavējoties atcelt OIK un Kariņa valdības deklarācijas punktā pausto apņemšanos likvidēt OIK.

Deputāti norāda, ka OIK parlamentārā izmeklēšana ir secinājusi, ka OIK afēra ir saistīta ar valsts pārvaldes aparāta apzinātu rīcību, pastāvot aplamam tiesiskajam regulējumam. Arī Valaiņa atsevišķajās domās, kas pievienotas galaziņojumam, norādīts, ka OIK sistēma nav bijusi atbilstoša tautsaimniecības interesēm. 

ZZS atgādina, ka Saeima jau pirms gada pieņēma lēmumprojektu par OIK sistēmas likvidēšanu, tomēr tas nav ticis pildīts. Politiķi akcentē, ka nepieciešams izbeigt nepamatotu OIK maksājumu piemērošanu Latvijas mājsaimniecībām un uzņēmumiem. 

Nepieciešamās darbības jāveic gan premjeram, gan ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV), kuram nekavējoties jāizstrādā tiesību normas, ar kurām jāatceļ OIK sistēmu un jānovērš aplamā tiesiskā regulējuma sekas.

Kā ziņots, paralēli Saeimā "KPV LV" Saeimas frakcijas deputāti šodien iesnieguši izskatīšanai Saeimā Nemiro atbalstīto likumprojektu par OIK atcelšanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu