Arī Latvijā: neparastas rindu un dvīņu mājas (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Rindu un dvīņu mājas savā ziņā ir gan dzīvokļa, gan mājas apvienojums, kas apmierinās tos, kas nespēj izlemt starp mājas vai dzīvokļa iegādi. Šādi risinājumi ir populāri ārzemēs, taču arī Latvijā ir pieejamas dvīņu vai rindu mājas.

Dvīņu mājas

Ciemats "Dailas", Ādažos

Jauna un moderna dvīņu mājas sekcija ar funkcionālu, ērtu plānojumu. Mājā ir plaša viesistaba, kas apvienota ar virtuvi un ēdamzonu, ar tiešu izeju uz dārza terasi, trīs izolētas istabas un divi sanitārie mezgli. Mājas apdarē izmantoti augstvērtīgi apdares materiāli, nodrošināta augsta energoefektivitāte. Vannas istabās ir apsildāmās grīdas. 

Foto: city24.lv

Ciemats "Mārsili", Baltezerā

Unikāls, plašs, skandināvu stila dvīņumājas projekts ar virzemes atdalītām sienām. Trīslīmeņu mājas plānojums. 0. stāvā ir lielas pagrabstāva telpas. Pirmā stāva platība sastāda 120 m2 - plaša viesistaba, kas ir savienota ar virtuvi un izeju uz terasi, saimniecības telpa veļas mazgāšanai, divas izolētas istabas/ guļamistabas un vannas istaba. Ēkas otrā stāva platība sastāda 71 m2 - divas guļamistabas, viena guļamistaba ar piesaistītu vannas istabu un izeju uz terasi, ar skatu uz mežu. Otra guļamistaba ar izeju uz lielo terasi, kas sastāda papildu 35 m2.  

Foto: city24.lv

Ciemats "Ciecerciems" Mārupē

Māju projektam ir ērts plānojums, unikāla fasāde, brīnišķīgs skats no mājas logiem, zaļa vide un liels potenciāls labiekārtot plašo teritoriju ap māju. 1. stāvā ir viesistaba, guļamistaba, kabinets, virtuve ar ēdamistabu, vannas istaba, saimniecības telpa, liela terase, katlu telpa (gāzes apkures katls). 2. stāvā plānotas trīs guļamistabas, divas vannas istabas, ģērbtuve, divi balkoni. 

Kopēja platība sastāda 320 m2, dzīvojamā platība ir 215 m2, bet zemes platība - 1734 m2. 

Foto: city24.lv

Mārupes rezidences

Moderns, videi draudzīgs un jaunām ģimenēm piemērots dzīvojamo māju ciemats. Sadarbībā ar arhitektu biroju "MALUS Arhitekti" un godalgoto arhitektu Renāru Putniņu ir izstrādāts niansēts un detaļās pārdomāts dzīvojamā ciemata projekts, īpašu uzmanību pievēršot mājas funkcionālajam plānojumam, katras mājas novietojumam ģenerālplānā, labiekārtojuma elementiem un fasāžu risinājumiem.

Pirmais stāvs: plaša dzīvojamā zona, viesu sanmezgls, tehniskā telpa, "master" guļamistaba ar atsevišķu garderobes telpu un vannas istabu. Otrais stāvs: trīs guļamistabas un plašs sanmezgls. Vienu no telpām otrajā stāvā pēc klientu vēlmēm ir iespēja pārveidot par kabinetu vai garderobi.

Katrai no mājām ir piesaistīts plašs zemes gabals. Auto novietošanai pie katras no mājām ir izbūvēta āra nojume. 

Foto: city24.lv

Villa "Camellia", Projektā "Mežaparka Rezidences", Rīgā

"Klasiska estētika, funkcionāls plānojums, pārdomāts dizains - tās ir svarīgas vērtības, radot vidi, kurā gribas atgriezties un palikt" - tā par šīm dvīņu mājām stāsta to autors arhitekts Gatis Didrihsons.

Šīs dvīņu mājas ir plānotas kā zema energopatēriņa ēkas. Lai to nodrošinātu, mājas risinājumos ir ievērtētas vairākas pasīvās mājas komponentes, piemēram, apkurināmo un neapkurināmo zonu nodalīšana, veidojot nepārtrauktu siltumizolācijas slāni, kontrolēta gaisa apmaiņa ēkā, jeb ēkas konstrukciju blīvuma nodrošināšana, ēku dzīvojamo zonu orientēšana uz dienvidiem, noēnošana logiem, aukstuma tiltu novēršana, kā arī augstas energoefektivitātes stikloto konstrukciju izmantošana.  

Rindu mājas

Foto: city24.lv

Ciemats Zirņu salā, Salaspils novadā

Mājām ir ērts plānojums divos stāvos. 1. stāvā atrodas plaša viesistaba kopā ar virtuvi, saimniecības telpas, WC un halle. 2. stāvā trīs izolētas guļamistabas un divi sanmezgli. Kopējā dzīvojamā platība sasniedz 129.6 m2. Mājas tiek piedāvātas ar pilnu apdari. 

Foto: city24.lv

Projekts "Mežaparka Rezidences", Rīgā

Šo rindu māju plašums, vieglums un pārdomātais telpu izvietojums nodrošina komfortu un privāto telpu katram iedzīvotājam. "Mežaparka Rezidences" aptver 31 ha plašu teritoriju gar Kokneses prospektu līdz pat Gustava Zemgala gatvei un veidojas kā jaunais turpinājums vecajam Mežaparkam. 

Foto: city24.lv

Ciemats "Jaunzemes" Salaspilī

"Jaunzemju" mājās ir trīs guļamistabas, plaša viesistaba ar izeju uz terasi, virtuve, priekšnams. Abos sanmezglos ir siltās grīdas. Rūpējoties par energoefektivitāti, mājā ir uzstādīta attālināta apkures vadības sistēma, kas ļauj būtiski ietaupīt izmaksas uz apkuri. Teritorija ap māju ir labiekārtota - bruģēti pievedceļi, gar ielu izbūvēts koka žogs, bet starp īpašumiem ir sieta žogs. 

Foto: city24.lv

"Saliena" Piņķos

Šo sauc par jauno enerģijas taupīšanas māju - sienas ir no gāzbetona (250 mm), kā arī 100 mm akmens vate padara māju ļoti siltu un nodrošina ar zemām apkures izmaksām. Katrai mājai ir automātiska gāzes katls Viessmann, kas ļauj iestatīt visērtāko un ekonomiskāko apkures režīmu. Lai gan mājas atrodas viena otrai blakus, starp sienām pastāv gaisa telpa, kas nodrošina perfektu skaņas izolāciju. 

Foto: city24.lv

Projekts Mārupē, Padedzes iela

Divstāvu dzīvokļi ar atsevišķu ieeju, piemājas zemes gabalu un individuālu auto novietni. Katrs dzīvoklis aprīkots ar pilsētas komunikāciju pieslēgumu, gāzi, ātrgaitas interneta kabeļa pieslēgumu utml. Dzīvokļu iekšējai apdarei izmantoti augstvērtīgi interjera komplektācijas materiāli un santehnika. 

Foto: city24.lv

Projekts Mārupē, Lielā iela

Rindu māja ir ar pilnībā pabeigtu iekšējo apdari. Mājas platība sasniedz 160 m2, sevī iekļaujot piecas istabas. 1. stāvā ir viesistaba ar virtuvi, tehniskā telpa, labierīcības un istaba - kabinets/guļamistaba. 2. stāvā ir trīs guļmistabas un labierīcības. Mājas priekšējā teritorija ir nobruģēta un izveidotas stāvvietas viesu automašīnām, ir uztādīti automātiskie vārti un nojume diviem auto. Māja būvēta no Bauroc blokiem un siltinājumam izmantota akmens vate. Pirmajā un otrajā stāvā ir iebūvētas apsildāmas grīdas, kas būtiski samazina energoresursu patēriņu ekspluatācijas laikā un paaugstina komforta līmeni mājā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu