Liepājas veikalos "top!" var nopirkt vietējo ražotāju sejas aizsargmaskas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Mazumtirdzniecības veikalu tīkla "top!" Liepājas veikalos pieejamas sejas aizsargmaskas, kuras nodrošinājuši vietējie apakšveļas ražotāji, informēja "top!" valdes locekle Ilze Priedīte. 

Viņa norādīja, ka sejas aizsargmaskas "top!" veikalos nodrošināja Liepājas apakšveļas ražotāji SIA "Glora" un SIA "V.O.V.A.".

Pēc Priedītes teiktā, Liepājas veikali "top!" pagaidām ir vienīgie no tīkla, kas nodrošina šo sejas aizsargmasku tirdzniecību, taču pauž cerību, ka drīzumā tās būs pieejamas arī citos veikalos "top!". 

Viņa piebilda, ka sejas aizsargmaskas ir tikai viens no izsargāšanās veidiem un joprojām ir jāievēro visas noteiktās sevis aizsargāšanas metodes, tostarp regulāra roku mazgāšana, dezinfekcijas līdzekļu izmantošana, divu metru distances ievērošana, sociālā distancēšanās un veikalos - norēķināšanās ar maksājumu karti. 

Kā skaidroja Priedīte, maskas sejas aizklāšanai īpaši ieteicams lietot, pirmkārt, ja cilvēks apslimis un klepo, šķauda vai viņam ir iesnas. Tādā veidā ir iespējams mazināt iespēju, ka tiek apdraudēti apkārt esošie. Otrkārt, ja cilvēks vesels, taču nākas aprūpēt vai būt saskarsmē ar cilvēku, kurš inficējies ar Covid-19 pandēmijas vīrusu. 

Viņa atgādināja, ka sejas aizsargmasku lietošana neizslēdz inficēšanās iespēju. "Svarīgi ir atcerēties, ka jāizvairās no pieskaršanās sejai - it īpaši acīm, degunam un mutei, jo vīruss no apkārtējām virsmām var nokļūt uz rokām un pēc tam caur acīm, degunu vai muti persona var sevi inficēt."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu