Eksperts: Covid-19 pandēmijā uzņēmējiem jāmeklē jauni tirgi potenciālai biznesa attīstībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 pandēmijas laikā uzņēmējiem ir jāmeklē jauni tirgi, kuros varētu investēt un attīstīt biznes iespējas pēc krīzes, ceturtdien vebinārā par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz investīciju piesaisti, uzņēmējdarbību un globālo ekonomiku atzina  finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Monify" dibinātājs un vadītājs Artūrs Geisari.

Viņš norādīja, ka uzņēmējiem ir jādomā, kā turpmāk pelnīt.

Tāpat Geisari atzīmēja, ka ārkārtējā situācijā regulējums mainās ļoti strauji, līdz ar to arī uzņēmējiem ir jāpieņem izaicinājums un jāmēģina ātri pielāgoties likumu izmaiņām.

Pēc viņa minētā, krīzē uzņēmējiem ir iespēja meklēt jaunus tirgus, kur investēt, taču vispirms ir jāizvērtē finansiālais aspekts, cik daudz uzņēmums ir gatavs ieguldīt, kā arī jāanalizē jau esošo klientu vērtības un prasības.

Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka pozīcija "nedarīt neko" šajā krīzē ir visbīstamākā, jo nenodrošina ilgtermiņa stratēģiju.

Vienlaikus Geisari norādīja, ka Latvijā nepieciešams palielināt tempu uzņēmēju atbalsta sniegšanā, lai uzņēmēji varētu straujāk rīkoties. Patlaban krīzes situācijai veiksmīgi pielāgojušies e-komercijas uzņēmumi, kuri īsā laikā pilnveidojuši biznesa modeli.

Kanādas investīciju uzņēmuma "Cordiant Capital Investment fund Co" vadītājs Bens Mikula sacīja, ka situāciju pēc krīzes ir grūti prognozēt.

Viņš skaidroja, ka visas nozares piedzīvo pieprasījuma šoku un izmaiņas tirgos, un izmaiņas vēl turpināsies. Tostarp visilgākais atkopšanās periods gaidāms transporta nozarei un ar to saistītajām jomām.

Tāpat Mikula norādīja, ka krīzes seku pārvarēšanā būtisks atspēriena punkts būs ne tikai saglabātajam darbinieku skaitam, bet arī uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijai - kā turpmāk strukturēt biznesu. "Būs grūti laiki, bet ir cerība, ka uzņēmumi spēs augt, pārfokusējot biznesa modeli," viņš teica.

"ZGI Investment Fund" valdes loceklis Normunds Igolnieks stāstīja, ka Covid-19 pandēmija atklāj, cik stabils ir uzņēmums, cik elastīga un tālredzīga ir tās vadība.

Viņš prognozēja, ka nākotnē ekonomikā gaidāma "U-veida" attīstība, proti, gaidāms garāks zemas ekonomiskās aktivitātes periods.

Jau vēstīts, ka saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu Latvijā līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu