Faktiskais bezdarba līmenis Latvijā martā sasniedza 7,3%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Faktiskais bezdarba līmenis martā Latvijā sasniedza 7,3%, kas salīdzinājumā ar februāri ir par 0,6 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma dati.

Vienlaikus statistikas pārvaldē atzīmēja, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrētā bezdarba līmenis marta beigās bija 6,8%, kas salīdzinājumā ar februāra beigām ir pieaugums par 0,5 procentpunktiem. 

Statistikas pārvaldē atzīmēja, ka salīdzinājumā ar pagājušā gada martu faktiskā bezdarba līmenis palielinājies par 0,5 procentpunktiem, kamēr reģistrētā bezdarba līmenis gada laikā audzis par 0,2 procentpunktiem.

Jau vēstīts, ka 2020.gada marta beigās Nodarbinātības valsts aģentūrā bija reģistrēti kopumā 61 926 bezdarbnieki, kas ir par 3679 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 58 247 bezdarbnieki.

Tāpat Nodarbinātības valsts aģentūras publiskotā operatīvā informācija par situāciju darba tirgū, ko ietekmējis Covid-19 vīrusa izplatības apdraudējums, liecina, ka reģistrēto bezdarbnieku skaits ceturtdien sasniedzis 70 972, tostarp aprīlī reģistrēto bezdarbnieku skaits pieaudzis par 9445.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu