LIAA izveido elektronisku katalogu par Latvijā ražotiem produktiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA) izveidojusi elektronisku katalogu par Latvijā ražotiem produktiem, informēja LIAA sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pašlaik katalogā ietverti 88 ražotāju produkti, bet izdevums tiks regulāri papildināts.

Elektroniskajā katalogā ir iekļauti labākie Latvijas uzņēmēju ražojumi, aptverot dažādus produktus - mēbeles, izglītojošus produktus bērniem, tekstilizstrādājumus, interjera elementus, pārtikas produktus, kosmētiku un aksesuārus. Atsevišķa sadaļa veltīta arī biznesam un produktiem, kas paredzēti atpūtai un brīvajiem brīžiem.

Pašlaik ar Latvijas produktu katalogu var iepazīties latviešu valodā, un tā mērķauditorija ir Latvijas iedzīvotāji, kā arī ārvalstīs dzīvojošie iedzīvotāji, kuri LIAA organizētajos pasākumos izteikuši vēlmi popularizēt Latvijas produktus to mītnes valstīs. Nākotnē plānots katalogu tulkot arī angļu valodā, lai to izplatītu plašākai auditorijai, sekmējot pieprasījumu pēc Latvijā tapušajiem ražojumiem.

LIAA skaidroja, ka ideja par katalogu radās brīdī, kad saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju stājās spēkā ierobežojumi. Sākotnēji izdevuma mērķis bija atbalstīt vietējos uzņēmējus, veicinot pieprasījumu pēc Latvijas ražojumiem pašmāju tirgū, taču, strādājot pie izdevuma, secināts, ka tajā iekļautie produkti varētu būt pievilcīgi arī ārvalstīs.

Aģentūrā norādīja, ka LIAA regulāri sazinās ar latviešu izcelsmes profesionāļiem, kas atrodas visā pasaulē, un tie jau šobrīd ir izrādījuši iniciatīvu ne vien aktīvāk izvēlēties un iegādāties Latvijā radītus produktus, bet arī stāstīt par tiem ārpus Latvijas. Turklāt tiek apzināti latvieši, kas nodarbināti dažādās ārvalstu tirdzniecības ķēdēs, lai strādātu pie jaunām eksporta iespējām Latvijas uzņēmējiem.

LIAA aicina arī citus interesentus pieteikt produktus iekļaušanai izdevumā, aizpildot anketu LIAA mājaslapā. Saņemot jaunus pieteikumus, katalogs regulāri tiks aktualizēts un papildināts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu