FKTK reģistrējusi "Altum" kā alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) reģistrējusi "Attīstības finanšu institūciju "Altum"" ("Altum") kā alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku, aģentūrai LETA pavēstīja komisijā.

Tādējādi "Altum" ir tiesīga sākt reģistrēta alternatīvo ieguldījumu fonda pārvaldnieka darbību, par to paziņojot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". 

Pēc FKTK vēstītā, "Altum" plāno pārvaldīt slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu, kas tiek veidots atbilstoši likumam "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību". Fondam būs privātā kapitāla ieguldījumu stratēģija.

Vienlaikus "Altum" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" sacīts, ka atbilstoši mandātam, kādu Latvijas valdība dos "Altum", plānots izveidot alternatīvo ieguldījumu fondu, kas paredzēts Covid-19 krīzes ietekmēto lielo uzņēmumu atbalstam. 

Fonds varēs veikt ieguldījumus līdz 10 miljoniem eiro uzņēmumu kapitālā, kvazi-kapitāla ieguldījumus un ieguldījumus korporatīvajās obligācijās, atbalstot labi pārvaldītus, dzīvotspējīgus uzņēmumus pagaidu grūtībās, kas radušās vīrusa Covid-19 izraisītās krīzes ietekmē, kā arī lielos uzņēmumus, kuri ir gatavi pielāgot vai pārveidot līdzšinējo biznesa modeli vīrusa Covid-19 ietekmes rezultātā. 

Fonda līdzekļus veidos publiskais un privātais finansējums, tostarp publiskais finansējums plānots 50 miljonu eiro apmērā. 

Fonds darbību varēs sākt pēc Eiropas Komisijas lēmuma pieņemšanas par tā atbilstību Eiropas Savienības iekšējam tirgum. 

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu