Robežas slēgtas, bet autobusi brauks: "Ecolines" daļēji atjauno reisus no Rīgas uz Sanktpēterburgu (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Autobusu pārvadājumu kompānija “Ecolines” pirmdien paziņoja par reisu daļēju atjaunošanu maršrutā Rīga – Sanktpēterburga – Maskava, vēsta “Postimees”.

Tiek ziņots, ka reiss tiks dalīts divās daļās. No Rīgas līdz Latvijas – Krievijas robežai brauks viens autobuss, no kura pasažieriem būs jākāpj ārā un robežkontrole jāiziet, ejot kājām. Pēc tam, Krievijas pusē pasažierus gaidīs cits autobuss, kas brauks līdz Sanktpēterburgai, un tālāk arī uz Maskavu.

Jāatzīmē, ka šie autobusi pagaidām kursēs reizi nedēļā, un ir arī dažādi nosacījumi, lai varētu iegādāties biļeti.

Kā vēsta portāls “Fontanka”, no Krievijas uz Latviju varēs braukt tikai atsevišķu kategoriju cilvēki – pirmkārt, tie ir Krievijas pilsoņi, kam ir uzturēšanās atļaujas, otrkārt – tie, kuri brauc pie tuviem radiniekiem, kā arī atsevišķi strādājošie un speciālisti.

“Ierodoties Latvijā vai atgriežoties Krievijā jāņem vērā, ka pastāv karantīnas ierobežojumi, kas saistīti ar Covid-19,” brīdina pārvadātājs.

Pasažieriem var atteikt iekāpšanu gadījumā, ja viņi nevar uzrādīt nepieciešamos dokumentus, kas pierāda viņu tiesības šķērsot robežu. Tomēr šādā gadījumā “Ecolines” atgriezīs naudu par biļetēm. Kā norādīja “Ecolines” pārstāvis Krievijā Andrejs Volkovs, pēc būtības šie reisi ir paredzēti tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nav spējuši un vēlas atgriezties Latvijā un Eiropas Savienībā pandēmijas laikā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu