Iepazīsti savu organismu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Gandrīz ikviens no mums kaut reizi ir apņēmies uzsākt veselīgu dzīvesveidu, ēst veselīgāk, vairāk kustēties, dzert pietiekami daudz ūdens… Taču bieži vien realizēt dzīvē šo apņemšanos ir daudz grūtāk, nekā mēs vēlētos. Turklāt šo procesu apgrūtina arī daudz dažādu veselīgā dzīvesveida mītu un mūsdienu dzīves ritma ieviestie ikdienas ieradumi. 

Ar ko būtu ieteicams sākt, lai nezaudētu motivāciju un dzīvesveidu pilnveidotu atbilstoši tieši jūsu ķermeņa vajadzībām? Ar sava ķermeņa sastāva pārbaudi!

BENU Aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko skaidro – mūsdienu dzīvesveids ir ienesis būtiskas korekcijas cilvēku ikdienas paradumos. Daudz vairāk laika pavadām sēžot, lietojot viedierīces, mazāk kustoties un daudz vairāk uzturā patērējot pārstrādātus un bieži vien bagātīgi saldinātus pārtikas produktus. Neapšaubāmi tas atstāj nopietnu iespaidu uz pašsajūtu, kā rezultātā mūsu ķermenis atbilstoši reaģē. Rodas nogurums, liekais svars, mazāka muskuļu masa. Taču tāpat jāpatur prātā, ka ikviens no mums ir atšķirīgs, un, lai veiksmīgāk veiktu dzīvesveida korekcijas un saprastu, ar ko sākt, ir jāsāk ar izpēti – sava ķermeņa sastāva pārbaudi.

Ko nosaka ķermeņa sastāva pārbaudē?

Ķermeņa sastāv pārbaude ļauj noteikt ne vien jūsu ķermeņa svaru, ĶMI (ķermeņa masas un auguma samēru), ķermeņa tauku masas procentuālo attiecību pret ķermeņa kopējo masu, bet arī ūdens procentuālo saturu ķermenī, ķermeņa muskuļu masu, kaulu masu, ķermeņa bioloģisko vecumu un viscerālo tauku daudzumu.

Šo pārbaudi veic profesionāli skaistuma un veselības speciālisti, kas arī izskaidros pārbaudē iegūtos datus un sniegs tieši jums piemērotus veselīga dzīvesveida ieteikumus par uzturu, fizisko slodzi un ieteicamajiem uztura bagātinātājiem.

Kāpēc tas ir svarīgi?

N. Gavriļčenko uzsver – šāda pārbaude palīdz redzēt visu kopainu: kādi ir muskuļi, kāds ir tauku daudzums, arī iekšējo tauku, kas ir ļoti svarīgi! Šādi uzzinām arī informāciju par kaulu masu, redzam atsevišķi katras rokas un kājas muskuļu masu – tas ir ne vien interesanti, bet arī noderīgi. Šādi varam saprast, ko nepieciešams koriģēt ēdienkartē un fiziskajās aktivitātēs. Tāpat ūdens procentuālo saturu ķermenī, kas arī ir ļoti aktuāls jautājums, jo, lai arī atgādinājumus par pietiekamu ūdens uzņemšanu ikdienā dzirdam bieži, diemžēl joprojām pārsvarā ikdienā cilvēki dzer par maz ūdens. Kad redzat šos datus par savu ķermeni, ir daudz skaidrāk, ko darīt tālāk. Turklāt uz vietas tiek sniegt arī konsultācija un turpmākie ieteikumi.

Kur var veikt pārbaudi?

Ķermeņa sastāv pārbaudes pieejamas BENU Aptiekās Rīgā, kā arī Jelgavā un Salaspilī. Pieteikties pārbaudei iespējams aptiekas mājaslapā, izvēloties sev ērtāko vietu un laiku.

Jāņem vērā! Pārbaude tiek veikta, basām kājām nostājoties uz svariem. Kopā ar konsultāciju tā ilgst nepilnu pusstundu. Šo pārbaudi nedrīkst veikt grūtnieces un cilvēki, kuriem uzstādīts kardiostimulators.

Veicot pārbaudi, tās dienā saņemsiet arī 25%* atlaidi rezultātu apkopojumā rekomendētajiem uztura bagātinātājiem vai 10 % atlaidi Orthomol Sport produkcijai.

Vairāk informācijas par ķermeņa sastāv pārbaudēm lasiet te

Pieteikties pārbaudei varat te

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu