Kā sagatavot bērnu jaunajam mācību gadam: 5 noderīgas mobilās lietotnes

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās, kad viedtālrunis ar interneta pieslēgumu kļuvis arī par visjaunākās lietotāju paaudzes ikdienu, vecāki arvien vairāk aizdomājas, kā lietderīgi izmantot viedierīču sniegtās iespējas un interneta resursus. Lai padarītu viedtālruni par noderīgu palīgu jaunā mācību gada gaitās un mazinātu vecāku raizes, tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperti iesaka piecas lietotnes, kurām būtu jāatrodas katra skolēna viedtālrunī.

Bērna drošība ir prioritāte

Aizvadot laiskus vasaras brīvlaika mēnešus, daudzi vecāki guva zināmu sirdsmieru, apzinoties, kur un ar ko atrodas viņu atvase – vai tā būtu ciemošanās pie vecvecākiem, vai arī nakšņošana pie draugiem, apziņa, ka bērns ir drošībā, paspējusi kļūt par pašsaprotamu ikdienas sastāvdaļu. Taču, atsākoties skolas gaitām, jāapzinās, ka dienas ritms mainīsies – bērni no mājām dosies prom jau agrā rītā stundā un atgriezīsies vien vēlā pēcpusdienā. Tādēļ, lai neparedzētu situāciju gadījumā vecākiem būtu vieglāk sazināties ar bērniem un uzzināt viņu tālruņa lokāciju, noderēs lietotne Chat with parents. Šī lietotne piedāvā īpašu čata funkciju, kas ļauj komunicēt ar vairākiem ģimenes locekļiem vienlaicīgi, savukārt, ja bērns iekļūst kādā negaidītā situācijā, nosūtīt vecākiem brīdinājumu būs iespējams ar vienas pogas palīdzību.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt gadījumā, ja atvase kādu laiku nav devusi par sevi ziņu, vecāki var atjaunot sirdsmieru, izmantojot lietotni Find my kids, kas darbojas kā GPS navigators un parāda bērna atrašanās vietu tiešsaistes kartē. Turklāt, lai bērns nepazustu no sakariem izlādējušās viedierīces dēļ, vecāki ar lietotnes palīdzību var savlaicīgi nosūtīt bērnam atgādinājumu tālruni uzlādēt.

Kā stāsta Huawei Mobile Services Biznesa attīstības vadītāja Latvijā Gunta Kursiša, drošības aspekts svarīgs arī, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu – dodoties uz skolu vai citās ikdienas gaitās. “Lietotne Satiksme Rīgā - Saraksti noderēs visiem ģimenes locekļiem, lai atrastu gan laika, gan lokācijas ziņā izdevīgāko maršrutu. Turklāt gan šo, gan daudzas citas lietotnes iespējams lejupielādēt Huawei  lietotņu veikalā AppGallery. Jau šobrīd kopējais lietotņu skaits AppGallery pārsniedz vairāk nekā 80 tūkstošus un, lai ar vajadzīgajām aplikācijām būtu nodrošināts ikviens mūsu lietotājs, Latvijā esam izveidojuši speciālistu komandu, kas nepārtraukti pilnveido AppGallery klāstu un papildina to ar vērtīgām vietējā mēroga lietotnēm,” komentē G. Kursiša.

Atbildības un patstāvības treniņš

Lai veidotu uz savstarpējo uzticību balstītas attiecības, vecākiem jāsniedz bērniem iespēja pašiem plānot savus mājasdarbu un pārbaudes darbu grafiku, kā arī uzņemties atbildību par citām skolas lietām. Šim nolūkam AppGallery pieejama Latvijā populārā lietotne E-klase, kas skolēnam ļauj jebkurā diennakts laikā iepazīties ar jaunākajiem ziņojumiem un mājasdarbiem, kā arī sekot līdzi stundu sarakstam un organizēt savu darba dienu. E-klases mobilo lietotni vecāki var lejuplādēt arī savos viedtālruņos un, izveidojot profilu, sekot līdzi savas atvases sekmēm, uzzināt par jaunumiem, piemēram, vecāku sapulcēm un skolas pasākumiem, un izmantot daudz citu noderīgu funkciju.

Vēl viens veids, kā mācīt bērniem uzņemties atbildību ir, dodot noteiktu kontroli pār viņa personīgajām finansēm. Lejuplādējot tālrunī Monefy - Money Manager lietotni, gan bērni, gan pieaugušie var piefiksēt visus savus veiktos izdevumus un sekot līdzi budžetam. Vai tas būtu  gardums no skolas ēdnīcas, e-talona brauciens vai kāda sen kārota datorspēle – samaksāto summu izdevumu sarakstam var pievienot ar vienu klikšķi. Izmantojot lietotnes sniegtās iespējas, skolēns vēl efektīvāk un ātrāk iemācīsies plānot un paredzēt savas izmaksas.

Ņemot vērā visas noderīgās funkcijas, ko mobilās lietotnes var sniegt bērniem un viņu vecākiem, arī Huawei eksperte atzīst, ka tālrunis nav tikai izklaides vai brīvā laika aizpildīšanas rīks – tas var kļūt par lielisku palīgu vecākiem, kuri rūpējas par savu bērnu drošību un vēlas būt informēti par svarīgiem viņu ikdienas notikumiem. “Huawei neapstājas pie sasniegtā – piesaistot jau vairāk nekā 1,6 miljardus lietotņu izstrādātāju globālā mērogā, turpinām paplašināt lietotāju iespēju robežas. Turklāt, lai vieglāk orientētos lielajā piedāvājumā, lietotāji var izmantot Petal Search meklētājprogrammu, ar ko aprīkoti arī visi jaunie P40 sērijas viedtālruņi. Atliek ievadīt attiecīgās lietotnes nosaukumu vai atslēgvārdu, un meklēšanas rīks pāris sekunžu laikā piedāvās visatbilstošāko lejupielādes avotu,” stāsta G. Kursiša.

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu