Īrijā pārdošanā nonācis spoku apsēsts nams (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/loftushallireland

Uzņēmējiem vai ārkārtīgi turīgiem cilvēkiem nu ir iespēja iegādāties Īrijā bēdīgi slavenu namu, kas pazīstams ar tā paranormālajām aktivitātēm.

Loftus muižas pirmsākumi ir meklējami jau 12. gadsimtā, taču galvenā ēka ir tapusi 1870. gadā. Pirms tam tieši tajā pašā vietā atradusies cita, tikpat grezna muiža, kurā mitinājusies īru politiķa Čārlza Totenhama ģimene. Leģenda vēsta, ka pēc kāda jauna kunga apciemojuma, ģimenes jaunākā meita Anna esot sajukusi prātā, atteikusies no pārtikas un nomirusi – tiek uzskatīts, ka jaunais cilvēks ir bijis pats Sātans un meitenei uzlicis lāstu. Pēcāk nams nonācis Čārlza radinieka Džona Henrija Greiema Loftusa rokās, kas veco namu ir nojaucis un tā vietā uzcēlis jauno ēku, kura ir saglabājusies līdz mūsdienām. Kaut arī nams ir pārbūvēts, tie, kam ir bijusi iespēja tajā padzīvot, norāda, ka naktīs savrupnama gaiteņos klaiņo jaunas meitenes rēgs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loftus Hall (@loftushallireland) on

2011. gadā par 660 000 eiro Loftus muižu iegādājās divi brāļi Šeins un Eidens Kvingliji. Portālam “Business Insider” Eidens atklāj, ka jau bērnībā vecāki zēnus biedējuši ar spoku stāstiem par seno Loftus muižu, taču tie nav biedējuši jaunos uzņēmējus investēt īpašumā vairāk nekā miljons eiro, lai to pārveidotu par viesnīcu un izklaižu vietu, kur brāļi rīkojuši spoku tūres. 2017. gadā Loftus muižā pat tika filmēta īru šausmu filma “Naktsmājas” (“The Lodgers”).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loftus Hall (@loftushallireland) on

Loftus muiža ir aprīkota ar 22 guļamistabām – kopējā muižas platība ir 2519 kvadrātmetri. Līdz ar ēku jaunais īpašnieks iegūs arī 25 hektāru plašu zemesgabalu ar muižas dārzu un privātu izeju uz pludmali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Loftus Hall (@loftushallireland) on

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu