Kā robotam darbi rit pie kultūras centra “Siguldas devons”?

CopyLinkedIn Draugiem X

Atzīmējot Husqvarna robotizēto zāles pļāvēju Automower® 25 gadu jubileju, apciemojām vairākas vietas, lai uzzinātu, kā robotiem sokas dažādās publiskās teritorijās un kā roboti ir iedzīvojušies privātmāju zālienos. Zālienā pie kultūras centra “Siguldas devons” robots darbu ir uzsācis salīdzinoši nesen – tikai pirms 3 mēnešiem, bet jau tagad kultūras centra “Siguldas devons” darbiniekiem ir radies pozitīvs iespaids.

Šeit pļaušanas darbus veic Automower® 430X jeb Devonaizers (šādu vārdiņu tas ieguva konkursa rezultātā). Zāliena reljefs ir taisns, robots pļauj vienmērīgi, tāpēc nerodas tā saucamie zāliena vāli, kā arī nepaliek iebraukātas sliedes.

Siguldas novada Kultūras centra direktores vietnieks saimnieciski administratīvajā darbā Aleksis Bondars kā vienu no galvenajiem robota plusiem min to, ka šī ir tehnoloģiju novitāte un dabai draudzīga iekārta, tā nepiesārņo dabu ar izplūdes gāzēm, turklāt robots darbojas klusi, kas ir ļoti svarīgi publiskās vietās, lai nevienu netraucētu.

Foto: Publicitātes foto

Siguldiešu un pilsētas viesu reakcija, ieraugot robotizēto zāles pļāvēju, ir dažāda. Bērnus mazais robotiņš ļoti piesaista, viņi spēlējas, skrien tam pakaļ. Savukārt ļaudis  cienījamā vecumā bieži vien apstājas un vēro robotu, nevarot uzreiz saprast tā darbības principu. Viņiem liekas, ka kāds darbinieks stāv kaut kur blakus un kontrolē iekārtu.

Aleksis Bondars izsakās atzinīgi: “Mēs novērtējam uzņēmēju iniciatīvu, kas sadarbībā ar pašvaldību veicina jaunu tehnoloģiju ienākšanu pilsētvidē un tās sakopšanā. Ņemot vērā Siguldas uzstādītos mērķus par videi draudzīgu saimniekošanu, šis ir viens no veidiem, kā nākotnē varētu veikt publisko parku pļaušanu, izmantojot inovatīvus risinājumus, kuri pilsētas rekreatīvajās zonās darbojas klusi un nemanāmi.”

Automower® 430X ir X-line sērijas modelis. Tas ir pietiekami gudrs, lai apkoptu lielus un sarežģītas formas mauriņus, izkļūtu cauri vairākām šaurām ejām, pārvarētu šķēršļus, nevienmērīgu reljefu un līdz 45% stāvas nogāzes. GPS atbalstīta navigācija un citu īpašību apkopojums, ieskaitot Automower® Connect, padara to par inteliģentāko veidu, kā uzturēt zālienu zaļu, veselīgu un vienmēr skaisti nopļautu.

Vairāk par robotizētajiem zāles pļāvējiem varat uzzināt ŠEIT.

CopyLinkedIn Draugiem X

Nepalaid garām!

Uz augšu