"Latvenergo" 1.pusgadā saražoja 35% no Baltijā izstrādātās elektroenerģijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

AS "Latvenergo" ražotnēs šogad pirmajā pusgadā saražoti 35% jeb 2,5 teravatstundas (TWh) no kopējā Baltijā izstrādātā elektroenerģijas apmēra, informēja uzņēmumā. 

Kompānijā minēja, ka Lietuvas "Ignitis" šajā laikā ir saražojusi 0,6 TWh jeb 8% no kopējā apmēra, bet Igaunijas "Eesti Energia" saražojusi 1,6 TWh jeb 22%.

Kopumā Baltijā elektroenerģijas izstrāde ir samazinājusies, bet Latvijā elektroenerģijas izstrādes apmērs bija par 4% lielāks nekā pērn attiecīgajā periodā. 

Lielākā izstrāde ir Daugavas hidroelektrostacijās (HES), kur tā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir par 58% lielāka un sasniedz 1,8 TWh. Vidējā ūdens pietece Daugavā 2020.gada pirmajā pusgadā bija 726 kubikmetri sekundē, bet attiecīgajā periodā pērn - 447 kubikmetri sekundē. 2020.gada pirmajā pusgadā no atjaunīgajiem energoresursiem saražotā elektroenerģija koncernā veidoja 71%, kamēr 2019.gada attiecīgajā periodā - 49%.

Savukārt "Latvenergo" termoelektrocentrālēs (TEC) saražotas 720 GWh elektroenerģijas un 978 gigavatstundas (GWh) siltumenerģijas. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, vidējā gaisa temperatūra apkures sezonā Rīgā pirmajā pusgadā bija +4,5 grādi, bet 2019.gada pirmajā pusgadā tā bija +2,7 grādi.

"Latvenergo" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 841,6 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 24,2%, sasniedzot 94,4 miljonus eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu