"Amorāla un nepiedienīga" satura dēļ Pakistānā faktiski liedz iepazīšanos internetā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pakistānā bloķēta piekļuve piecām iepazīšanās lietotnēm, to vidū “Tinder” un “Grindr”. Kā bloķēšanas iemesls tiek minēts fakts, ka “lietotnes satur amorālu un nepiedienīgu saturu”, vēsta CNN.

Otrdien Pakistānas Telekomunikāciju uzraudzības birojs paziņoja, ka bloķē piekļuvi “Tinder”, “Tagged”, “Skout”, “Grindr” un “SayHi” iepazīšanās un video straumēšanas lietotnēm, jo tās neatbilst vietējiem likumiem.

Pakistānas Telekomunikāciju uzraudzības birojs norādīja, ka ir izdevis rīkojumu lietotņu īpašniekiem uzlabot saturu, taču kompānijas to nav ņēmušas vērā, tādēļ lietotnes bloķētas. Uzraugi gan norādīja, ka var atjaunot lietotņu darbību gadījumā, ja to īpašnieki pakļausies vietējiem likumiem un lietotnēs esošo saturu “padarīs piedienīgāku, un tajā nebūs nekā amorāla”.

“Tinder” un “Grindr” ir ļoti populāras iepazīšanās lietotnes ASV un Rietumvalstīs. Tomēr tās ir mazāk izplatītas dziļi konservatīvajā, reliģiskajā Pakistānā.

“Tinder” pēdējo 12 mēnešu laikā Pakistānā tika lejuplādēta 440 000 reižu, kamēr ASV tajā pašā periodā bija 13 miljoni lejupielāžu. Savukārt “Grindr”, kas sevi raksturo kā “lielāko sociālo tīklu gejiem, biseksuāļiem, transsekuāļiem un citas netradicionālās orientācijas pārstāvjiem”, Pakistānā gada laikā tika lejupielādēta 300 000 reižu, salīdzinot ar diviem miljoniem ASV.

“Tagged” un “SayHi” Pakistānā katra ir lejuplādēta aptuveni 300 000 reižu, bet “Skout” – 100 000 reižu pēdējā gada laikā.

Visu lietotņu īpašnieki ir atteikušies komentēt Pakistānas uzraugu lēmumu.

Tāpat Pakistānas Telekomunikāciju uzraudzības birojs ir draudējis bloķēt populāro lietotni “TikTok”, kas jau pašlaik piedzīvo lielu politisko spiedienu ASV.

Jūlijā Pakistānas valdības pārstāvji “izteica pēdējo brīdinājumu” “TikTok”, ka lietotnei ir jābeidz popularizēt “amorālu, neķītru un vulgāru saturu, kāds pieejams servisā”. Pagājušajā nedēļā regulators gan tikās ar “TikTok” pārstāvjiem, kas atzina, ka Pakistānā ir liegta piekļuve saturam, kas neatbilst vietējai likumdošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu